Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 1. 2008,
9.20

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 27. 1. 2008, 9.20

8 let, 4 mesece

Greipel suvereno osvojil Avstralijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
S šesto etapo se je v avstralskem mestu Adelaide končala 10. kolesarska dirka Tour Down Under.

Tudi to etapo je v ciljnem šprintu dobil 25 - letni Andre Greipel (Team High Road), ki je s tem le potrdil zmago v skupnem seštevku. Na drugem mestu je dirko končal Allan Davis in na tretjem Jose Joaquin Rojas Gil. Greipel je tudi prvi vodilni v letošnjem točkovanju Pro Toura.

Današnja zadnja etapa je potekala na ulicah Adelaide. Kolesarji so morali prevoziti 16 krogov v dolžini 5,5 kilometra. Na letečih ciljih je potekal boj za bonifikacijske sekunde, ki pa niso vplivale na končni uspeh Greipla. Slednji je v ciljnem šprintu glavnine ponovno premagal tekmece in s tem potrdil zmago v skupnem seštevku.

Letošnja sezona se je za Greipla pričela fenomenalno. Najprej je preteklo nedeljo slavil na dirki Down Under Classic, ki je bila uvod v etapno dirko. Nato je osvojil še štiri etapne zmage na dirki. Današnja je bila tretja zapored kar je vsekakor sijajen dosežek. Greipel bo tudi po drugi dirki Pro Toura (dirka po Flandriji), ki bo na sporedu 6. aprila, še vedno vodilni v tem točkovanju. V Avstraliji je nabral več kot 50 točk, kolikor jih je na razpolago za zmago na Flandriji.


Rezultati 6. etape, Adelaide, 88 km:

1. Andre Greipel (Nem) Team High Road 1;51:13 2. Robert Forster (Nem) Gerolsteiner 3. Graeme Brown (Aus) Rabobank 4. Jose Joaquin Rojas Gil (Špa) Caisse d'Epargne 5. Robbie McEwen (Aus) Silence-Lotto 6. Aurelien Clerc (Švi) Bouygues Telecom 7. Mirco Lorenzetto (Ita) Lampre 8. Allan Davis (Aus) Unisa 9. Murilo Antonio Fischer (Bra) Liquigas 10. Davide Vigano (Ita) Quick.Step … 27. Peter Wrolich (Aut) Gerolsteiner 80. Vladimir Miholjević (Hrv) Liquigas vsi isti čas

Ne spreglejte