Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 5. 2014,
20.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Grega Bole kolesarstvo

Petek, 9. 5. 2014, 20.13

8 let

Grega Bole z etapno zmago do rumene majice vodilnega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski kolesar Grega Bole je zmagovalec prve etape in prvi nosilec rumene majice vodilnega na 49. kolesarski dirki Szlakiem Grodow Piastowskich (2.1). V glavnini je bil spet tudi Blaž Furdi.

Na dirki prve kategorije, ki se bo končala v nedeljo, nastopajo kolesarji 17 ekip. Med njimi so tudi trije Slovenci. Na tekmovanja se je po dvoletni prepovedi nastopanja vrnil Blaž Furdi, ki je tako kot Robert Jenko član hrvaške ekipe Meridiana Kamen. Poleg njiju na dirki nastopa tudi Grega Bole, letos član japonske ekipe Vini Fantini Nippo. V 157 kilometrov dolgi etapi je bilo na sporedu kar sedem kategoriziranih gorskih ciljev. Po teh je v ospredju ostala skupina osmih kolesarjev, ki je zadnjih 15 kilometrov etape prekolesarila skupaj. O zmagovalcu je odločal ciljni šprint ubežne skupine, že drugo letošnjo zmago je slavil Grega Bole. Kot drugi in tretji sta ciljno črto prečkala Italijan Davide Rebellin in Avstrijec Josef Benetseder. Furdi in Jenko sta etapo končala z zaostankom 17 minut za zmagovalcem. "Današnje zmage sem zelo vesel, saj sem zelo garal vso etapo, da mi je uspelo. Na klancih sem zelo trpel in se oddaljil od kolesarjev ekipe CCC Polsat, ki so hiteli v klance. Sam sem jih prekolesaril v svojem tempu in nato na spustih ulovil priključek. Ko sem enkrat prikolesaril z njimi v zadnji kilometer, se nisem pustil premagati," je po etapi za Sportal povedal zadovoljni Bole.

Bole, ki dirka šele mesec dni, bo v sobotni drugi etapi kolesaril v rumeni majici vodilnega. Etapa je po profilu lažja od današnje in vliva nekaj upanja, da bi lahko tudi zadnjo, nedeljsko tretjo etapo, v kateri bo na sporedu kar 30 kilometrov dolg posamičen kronometer, začel v rumeni majici vodilnega.

Ne spreglejte