Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2009,
17.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 4. 2009, 17.37

8 let

Cavendishu sedma letošnja zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mark Cavendish je zmagovalec kraljevske etape 33. kolesarske dirke Trije dnevi de Panna (2.HC). Italijan Filippo Pozzato je ubranil belo majico vodilnega.

Današnja 219 kilometrov dolga etapa je bila najdaljša na dirki. Vsekakor se je glede na dokaj lahek profil že vnaprej pričakoval ciljni šprint glavnine. Zadnji ubežnik (od štirih) je bi s strani glavnine ujet deset kilometrov do cilja. Sledil je ciljni šprint glavnine, v katerem je svojo lansko zmago ponovil Mark Cavendish. Anglež je lani v tej etapi vknjižil prvo zmago v sezoni do konca, katere je nato vknjižil še 16 zmag. Letošnja zmaga je že njegova sedma, zato lahko pričakujemo, da se bo število njegovih zmag do konca sezone povzpelo preko številke 20. Pred desetimi dnevi je slavil na dirki Milano-Sanremo.

Od štirih Slovencev sta s prvo skupino pripeljala le Borut Božič in Grega Bole. Vendar je imel vsak izmed njih danes svoje pripetljaje. Grega Bole je dva kilometra do cilja padel. ''Pred menoj je padel eden izmed kolesarjev Liquigasa. Nisem imel druge izbire kot da padem preko njega. Sicer sem se zelo udaril v nogo, a sem hitro skočil na kolo in do cilja uspel uloviti glavnino,'' je povedal Bole.

Borut Božič je imel še kilometer in pol pred ciljem idealen položaj pred ciljnim šprintom. ''Imel sem super položaj, a nobena izmed ekip ni potegnila v šprint. Nato so 'prileteli' mimo iz ozadja in ni bilo več rešitve, čeprav sem bil tik za McEwnom. Tudi počutil sem se dobro, tako da je res škoda takšnih priložnosti,'' je povedal Božič. Medtem ko Simon Špilak po navodilu vodilnih mož ekipe Lampre hrani moči za nedeljsko dirko po Flandriji, je imel danes najslabši dan Matic Strgar. ''Slab dan je za menoj. Ves dan sem imel težave z želodcem. Med etapo sem bruhal in bil hkrati popolnoma brez moči. Ni bilo rešitve in sem enostavno moral odstopiti,'' je javljanje Slovencev iz Belgije zaključil Strgar.


Rezultati 2. etape, Zottegem – Koksijde, 219 km:

1. Mark Cavendish (VB) Columbia-High Road 5;07:39 2. Robbie McEwen (Aus) Kajuša 3. Francesco Chicchi (Ita) Liquigas 4. Simone Cadamuro (Ita) Amica Chips-Knauf 5. Kenny Van Hummel (Niz) Skil-Shimano 6. Chris Sutton (Aus) Garmin-Slipstream 7. Wouter Weylandt (Bel) QuickStep 8. Sebastien Turgot (Fra) Bbox Bouygues Telecom 9. Greg Van Avermaet (Bel) Silence-Lotto 10. Francesco Riviera (Ita) Amica Chips-Knauf … 33. Borut Božič (Slo) Vacansoleil 53. Grega Bole (Slo) Amica Chips-Knauf vsi isti čas 137. Simon Špilak (Slo) Lampre-NGC +7:31

Odstop: Matic Strgar (Slo) Vorarlberg-Corratec

Ne spreglejte