Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 8. 2012,
19.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gianluca Brambilla Jan Tratnik

Petek, 24. 8. 2012, 19.04

8 let

Brambilla in Serry v ekipo Omega Pharma-Quick Step

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodstvo belgijske ekipe Omega Pharma-Quick Step je podpisalo pogodbe še z dvema kolesarjema. Italijan Gianluca Brambilla bo član ekipe tri sezone, Belgijec Pieter Serry pa naslednji dve.

Italijan Gianluca Brambilla, ki je preteklo sredo dopolnil 25 let, je z belgijsko ekipo podpisal kar triletno pogodbo. Član ekipe Colnago-CSF Inox je letošnjo dirko po Italiji končal na 13. mestu v skupnem seštevku.

''Zelo sem vesel dejstva, da sem dobil priložnost nastopati za eno najboljših kolesarskih ekip. Ne bi si mogel želeti več, kot sem dobil. Rad bi se zahvalil ekipi Colnago-CSF Inox za tri sezone, ki smo jih preživeli skupaj. To so bila najbolj pomembna leta v moji karieri. Poleg tega sem imel v ekipi vso potrebno podporo,'' je med drugim za spletno stran ekipe Omega Pharma-Quick Step dejal Brambilla. Nov član ekipe, ki jo vodi menedžer Patrick Lefevere, bo v prihodnjih dveh sezonah tudi triindvajsetletni Belgijec Pieter Serry. Član ekipe Topsport Vlaanderen-Mercator je bil v letošnji sezoni tretji na dirki Brabantska puščica, četrti na dirki Limburg Classic ter šesti na dirki po Norveški. ''Za vsakega Belgijca je velika čast nastopati za to ekipo. Uresničile so se mi sanje. Upam, da bom uspel narediti še korak dlje v svoji karieri,'' je dejal Serry.

Nesojeni član ekipe Omega Pharma-Quick Step je tudi Slovenec Jan Tratnik. Zaradi združitve ekip Omega Pharma-Lotto in Quick Step je ostal brez mesta v ekipi kljub veljavni pogodbi. Ali se Tratnik v drugi sezoni morebiti vrača v Belgijo, je aktualni evropski prvak med mlajšimi člani za Sportal dejal: ''Vse zadeve v povezavi z ekipo, v kateri bom v prihodnji sezoni, ureja moj menedžer. Nič še ne morem povedati, a dejstvo je, da v prihodnji sezoni ne bom mogel biti član ekipe Radenska, saj bom starejši od 23 let. Upam, da bom dobil priložnost in se bom lahko vrnil med profesionalce. Vsekakor si v tem trenutku najbolj želim dobrega nastopa na dirki Tour de l'Avenir, na katero odhajam dobro pripravljen. Priložnost bom iskal v prvih štirih etapah, ki so mi bolj pisane na kožo kot zadnje etape dirke. Vsekakor sem zelo samozavesten in bom dirkal zelo napadalno.''

Ekipo bo v prihodnji sezoni zamenjal tudi Alexandre Geniez, ki bo ekipo Argos-Shimano zamenjal za ekipo FDJ-BigMat. S slednjo je 24 letni Francoz podpisal dvoletno pogodbo.

Ne spreglejte