Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 3. 2012,
22.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HK Olimpija

Ponedeljek, 12. 3. 2012, 22.35

8 let

''Zmaji'' odločeni, da polfinala še zdaleč ne bo konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V torek se bodo zmaji držali reka ''na vse ali nič'', saj bi se s porazom polfinalna serija že končala. Pred polnim Tivolijem bodo morali pokazati predstavo leta, z veliko discipline in učinkovitosti.

Na prvih dveh tekmah so hokejisti Tilie Olimpije dobro parirali favoriziranem Linzu, na prvi je bil rezultat izenačen vse do 56. minute, na drugi pa je bil zmagovalec znan šele v podaljšku. Na tretji tekmi je bila slika povsem druga, Linčani so bili razigrani, ''zeleno-beli'' pa so v obrambi delali napake, ki so jih izkušeni nasprotniki s pridom izkoriščali, na koncu je bilo na semaforju 6:1 za prvouvrščeno ekipo rednega dela, ki je sedaj od uvrstitve v finale oddaljena zgolj za eno zmago.

''Mislim, da je Linz nekoliko spremenil sistem igre in nas s tem presenetil. Po pravici povedano, smo na začetku nekoliko tudi sami zaspali v obrambi, kar je nasprotnik kaznoval, hkrati pa morda tudi 'Pinta' ni imel svojega dne. Sicer smo se na koncu prve tretjine prebudili in približali, žal pa drugo tretjino znova slabo začeli in visoko izgubili. Lahko rečemo, da nas je Linz na zadnji tekmi povsem nadigral,'' je realno ocenil dogajanje za zadnji tekmi Igor Cvetek, ki se je v polfinalni seriji že dvakrat vpisal med strelce.

Enaka zasedba kot v nedeljo

Serija se lahko konča že v torek, a Ljubljančani obljubljajo, da do tega ne bo prišlo, saj si želijo narediti polfinale veliko bolj napet. Kot že lep čas jim še vedno nagajajo poškodbe in bolezni, nazadnje se je s slednjo spopadel John Hughes, ki v Linzu bi bil pravi. Na četrti tekmi bo zaigrala enaka postava kot na zadnji, še naprej pa na tribuni ostajajo Jean-Philippe Lamoureux, Scott Hotham, Petr Šachl in Anže Ropret, za katerega je sezona že končana.

V taboru Olimpije bodo morali dvigniti predvsem odstotek izkoriščenosti ob igralcu več, v tej situaciji namreč v polfinalu še niso dosegli zadetka, težavo imajo celo postaviti formacijo in pridi do dobrega strela. ''Linz igra ob igralcu manj zelo agresivno, na nas je, da 'power-play' popravimo. V torek bo že nova priložnost. Gremo na zmago in upamo, da se nam ob igralcu več končno odprlo. V tej situaciji si želimo dati vsaj zadetek ali dva. Ob tem pa bo potrebno bolje zaigrati tudi v obrambi. Sem prepričan, da bomo zmaga pred domačimi navijači,'' je pred četrtim obračunom serije optimističen Cvetek, ki tudi tokrat pričakuje poln Tivoli: ''Navijači so naš sedmi igralec, na vseh obračunih končnice so se izkazali in nam dali dodatna krila. Vemo, da bo dvorana polna, zato bomo imeli dodaten motiv in energijo.''

Ne spreglejte