Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 9. 2008,
18.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 11. 9. 2008, 18.41

8 let

Železarji ne bodo ponavljali napak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V petek, 19. septembra, se za jeseniške hokejiste začenja nova sezona avstrijske hokejske lige EBEL, že tretja po vrsti. V tej si želijo najmanj uvrstitve v polfinale nam je zaupal Matjaž Mahkovec.

"Vedno smo si zastavili cilj, da stopimo še stopničko višje, in tako je tudi letos," nam je filozofijo jeseniškega hokejskega kluba pojasnil Matjaž Mahkovec, športni direktor Železarjev, o ciljih v prihajajoči sezoni pa: "V ligi EBEL si želimo uvrstitve med štiri najboljše, kot slovenski prvaki pa naslov obdržati pod Mežaklo."

Nosilci igre bodo povratniki

Slovenski prvaki so nazaj v svoje vrste zvabili domače ase, brata Rodman in Tomaža Razingarja ter kanadskega napadalca Jeana Philippa Pareja, ki bo poleg švedskega "golgeterja" Connyja Strömberga tudi edini tujec pri Gorenjcih. Po enem letu legionarstva se David in Marcel vračata z Dunaja, "Raza" pa iz Innsbrucka, kjer si je kruh služil tudi Pare.

Železarji torej stavijo na domače sile. Je to morda varčevanje? "Nikakor ne," odgovarja Mahkovec, ki je imel tudi letos na razpolago proračun v višini 2 milijona evrov in dodaja: "Sestavili smo zelo kakovostno ekipo. Res le z dvema tujcema, zato pa smo nazaj pripeljali oba Rodmana ter Razingarja in prav ti bodo naši najudarnejši igralci."

"Nosilci igre bodo zagotovo povratniki, tudi sicer pa je moštvo dobro, saj je pri nas še vedno jedro reprezentance," še dodaja Mahkovec, za morebitne okrepitve, tudi tuje, pa se bodo v dogovoru s trenerjem Dougom Bradleyem odločali sproti, a "Ne verjamem, da bodo okrepitve potrebne, zaupam kadru, ki ga imamo."

"12 zaporednih zmag nas je odlepilo od realnosti"

V prejšnji sezoni lige EBEL so Železarji z uvrstitvijo bolj ali manj razočarali in niso izpolnili pred sezono zastavljenih ciljev. Čeprav so prikazali nekaj naravnost bleščečih predstav in nenazadnje izenačili rekordni niz dvanajstih zaporednih zmag Dunaja, je slabše nadaljevanje sezone odneslo trenerja Kima Collinsa. Izpad v četrtfinalu proti Linzu pa je bil prezgoden konec. "Tistih 12 zaporednih zmag nas je odlepilo od realnosti," razlaga Mahkovec: "Sledil pa je padec, ki ga nismo znali preboleti. Letos take napake zanesljivo ne bomo ponovili. Če že pride serija 12 zmag, je bomo seveda veseli, prepričan pa sem, da se bomo tudi izognili takšnemu padcu v formi, kot se nam je zgodil lani."

Sicer na Jesenicah po odstopu Dimitrija Picige ostajajo brez predsednika. Piciga ostaja član Upravnega odbora (UO), tekoče zadeve pa trenutno vodita podpredsednika Matjaž Skube in Slavko Kanalec. Slednji je direktor glavnega pokrovitelja kluba, železarne Acroni, ki ostaja zvesta jeseniškemu hokeju, predsednika pa naj bi klub dobil na izredni seji UO, ki je načrtovana za konec meseca oktobra. Na tem mestu si želijo človeka iz močne gospodarske panoge, škodil pa ne bi tudi kakšen v javnosti prepoznaven obraz.

Železarje do pričetka lige EBEL čakata še dve pripravljalni tekmi, z Linzem (v četrtek, 11. septembra) in nato še gostovanje v Gradcu (v soboto, 13. septembra), v petek, 19. septembra pa v dvorano Podmežakla že prihaja prvi pravi "ebelligaški" tekmec, beljaški VSV. V rednem delu lige EBEL bodo odigrali 54 tekem, nato pa se bo najboljših osem moštev merilo v končnici. Od četrtfinala naprej na štiri zmage.

Ne spreglejte