Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
14.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 14.39

8 let

Za tiste z dobrimi živci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V petem krogu hokejske lige EBEL so Acroni Jesenice gostile Madžarsko Albo Volan, ki je zadnja na lestvici.

Madžari so dolgo časa vodili, vendar pa je Jeseničanom malo pred koncem srečanja uspelo izenačiti, nato pa so se veselili zmage po izvajanju kazenskih strelov.

Prva tekma po dvanajstih dneh v dvorani Podmežakla se ni začela ravno po jeseniških željah, kajti že po 43. sekundah je moral na klop za kaznovane igralce Aleš Remar, številčne prednosti pa gostje niso uspeli izkoristiti, dvakrat pa je odlično posredoval Robert Kristan.

Po uspešno opravljenem delu s štirimi igralci, so vajeti igre v svoje roke vzeli železarji, toda njihova igra ni stekla po željah, nekajkrat pa se je izkazal še vratar Albe Zoltan Hetenyi, ki je v prvi tretjini zbral 12 obramb, Kristan v domačih vratih pa šest. V 6. minuti se je domačim ponudila lepa priložnost za vodstvo, a so bili v 51. sekundah z dvema igralcema več na ledu neuspešni. Alba se je večji del prvega dela, kar je že običaj, branila, toda domači nikakor niso našli recepta, da bi dosegli zadetek. Zato pa so enega izmed protinapadov izkoristili Madžari in na prvi odmor odšli z minimalno prednostjo.

Vse sile usmerili v napad

V drugi tretjini so domači vse sile preusmerili v napad, gostje so se popolno zaprli, toda rdečim ploščka nikakor ni uspelo spraviti za hrbet odličnega Hetenyija, ki je v drugem delu zbral 17 obramb, na drugi strani pa moral Kristan posredovati vnovič le šestkrat. Jeseničanom tokrat ni stekla niti igra z igralcem več in pred zadnjimi dvajsetimi minutami so bili navijači že kar nervozni, saj so pričakovali gladko zmago domačega moštva.

V zadnjem delu je bilo s tribun slišati vse bolj pogoste žvižge, saj domači v prvi polovici odločilnih dvajset še vedno niso našli pravega orožja, da bi žilave Madžare položili na kolena. Trener Collins je poskušal sestaviti pravo peterko, a tokrat kljub številnim kombinacijam ni imel srečne roke, zagotovo pa se je poznalo, da na ledu ni bilo Paula Healeya, ki je tekmo izpustil zavoljo bolečin v križu. Ne glede na to, da so navijači v uvodu zadnjega dela nekajkrat z žvižgi nagradili svoje ljubljence, so jim v zadnjih minutah z glasnim vzpodbujanjem le stali ob strani, kamen pa se jim je odvalil od srca dve minuti in sekundo pred koncem, ko je z dvema igralcema več zadel Markus Matthiasson in poskrbel za podaljšek.

Tako kot v rednem delu so imeli Jeseničani tudi v podaljšku nekaj več priložnosti, a se mreži nista zatresli, v loteriji kazenskih strelov pa so bili uspešnejši domači igralci, ko je zadel Gregor Polončič.

Ne spreglejte