Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 12. 2009,
21.51

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 30. 12. 2009, 21.51

8 let, 4 mesece

Za Kanadčane doma šteje le zlato

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Kanadčani odhajajo na zimske olimpijske igre z enim ciljem, saj pred domačimi navijači šteje le zlato odličje. Za razliko od nekaterih reprezentanc pa je imel Mike Babcock sladke in hkrati hude skrbi.

Sladke je imel sicer trener Detroit Red Wings zaradi širokega izbora igralcev, medtem ko se hude skrivajo v istem razlogu, saj je moral na končnem seznamu črtati nekatera velika imena svetovnega hokeja, tako da je imel kar nekaj dela, da je na koncu izbral 23 igralcev. Ker gre za okvirni seznam, ima Babcock še vedno v primeru slabe forme kakšnega izmed izbrancev pravico, da ga s seznama črta in nanj doda kakšno drugo ime. Za kaj takega ima časa do 15. februarja, ko je zadnji dan za oddajo seznama, dan zatem se namreč začne hokejski del olimpijskih iger.

Pri ''javorjevih listih'' bo kapetanski trak nosil branilec Scott Niedermayer, njegove zamenjave pa bodo Chris Pronger, Sidney Crosby in Jarome Iginla. S prvotnega seznama, ki je obsegal 46 imen, jih je odpadlo 24, kar pomeni, da je povsem novo ime napadalec Patrice Bergeron. Pri tako veliki bazi vrhunskih imen so nekateri tudi odpadli. Tako olimpijskih iger ne bodo videli Vincent Cavalier, Shane Doan, Ryan Smyth, Martin St. Louis in številni drugi.

Kanadčani bodo tokrat stavili predvsem na mladost, saj kar 12 igralcev na seznamu šteje manj kot 25 let. Na zadnjih olimpijskih igrah v Torino se niso uvrstili med dobitnike odličij, leta 2002 pa so bili v Salt Lake Cityju zlati, ko so v finalu ugnali ZDA.

Ne spreglejte