Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 11. 2011,
22.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dallas Stars

Petek, 18. 11. 2011, 22.33

8 let

Suverena zmaga Colorada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ekipa Colorado Avalanche je v severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL suvereno s 3:0 nadigrala Dallas Stars.

V Denverju je vratar Jean-Sebastien Giguere zbral 24 obramb, po enkrat sta se med strelce vpisala Paul Stastny in Chuck Kobasew, medtem ko je Matt Duchene za končni izid zadel prazna vrata gostov 4,5 sekunde pred koncem tekme. Za ekipo iz Kolorada je to prva zmaga po treh zaporednih porazih. Pri gostih iz Teksasa, ki so vpisali še četrti zaporedni poraz, je vratar Kari Lehtonen ubranil 42 strelov. V olimpijskem Calgaryju je bil junak večera Curtis Glencross z dvema zadetkoma in podajo, Calgary Flames pa so s zanesljivo (5:2) ugnali gostujoče Chicago Blackhawks. K zmagi so po en gol prispevali še Lee Stempniak, Rene Bourque in Paul Byron. Za goste sta zadela Viktor Stahlberg in Marian Hossa.

Hokejisti Buffalo Sabres so v Severni Karolini v gosteh slavili zmago z 1:0 proti Carolina Hurricanes. V Raleighu se je najbolj izkazal vratar gostov Jhonas Enroth, ki je s 34 obrambami prvič v sezoni ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Edini gol na tekmi je dosegel Jason Pominville. Mladi švedski vratar Buffala, ki je dosegel šele drugi "shutout" v karieri, je namreč rezervni vratar, ki v vratih nadomešča Ryana Millerja. Slednji še okreva po pretresu možganov, ki ga je utrpel na tekmi 12. novembra proti Bostonu. Carolina Hurricanes so izgubili sedem od zadnjih osmih tekem in zdrsnili povsem na dno jugovzhodne skupine. Trener moštva Paul Maurice je že nekaj časa v nemilosti lastnikov kluba.


Liga NHL, 18. november

Carolina Hurricanes : Buffalo Sabres 0:1 Pominville 14.

Colorado Avalanche: Dallas Stars 3:0 Kobasew 7., Stastny 55., Duchene 60.

Calgary Flames : Chicago Blackhawks 5:2 Stempniak 6., Bourque 21., Byron 21., Glencross 32., 47.; Stalberg 7., Hossa 26.

Ne spreglejte