Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 12. 2018,
18.30

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Gary Bettman Seattle liga NHL

Torek, 4. 12. 2018, 18.30

5 let, 4 mesece

V sezoni 2021/22 se bo ligi NHL priključil klub iz Seattla

Kopitar in pacifiška druščina bosta dobila družbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Anže Kopitar | V pacifiški diviziji, v kateri nastopa tudi Los Angeles Kings, bo v sezoni 2021/22 igral tudi klub iz Seattla. | Foto Reuters

V pacifiški diviziji, v kateri nastopa tudi Los Angeles Kings, bo v sezoni 2021/22 igral tudi klub iz Seattla.

Foto: Reuters

Komisar lige NHL Gary Bettman je potrdil, da se bo ligi NHL v sezoni 2021/22 pridružil klub iz Seattla, tako da bo liga štela 32 klubov.

V najkakovostnejši hokejski ligi na svetu se obeta nova širitev. Potem ko se je v lanski sezoni tekmovanje z Vegas Golden Knights razširilo na 31 moštev, bo leta 2021 v njem igralo 32 kolektivov. Hokejski klubski smetani se bo pridružil klub iz Seattla, je v torek potrdil generalni sekretar lige NHL Gary Bettman.

"Danes je vznemirljiv in zgodovinski dan. Ligo bomo širili v eno od bolj inovativnih, lepih in hitro rastočih mest. Veseli nas, da bo Seattle del naše ligaške družine," je ob tem dejal Bettman, navdušen, da se ligi priključuje mesto z bogato hokejsko zgodovino, iz katerega prihaja prvi ameriški dobitnik Stanleyjevega pokala (leto 1917 Seattle Metropolitants).

Lastnik novega NHL-ovca, ki naj bi igral v dvorani Key Arena, je ameriški milijarder David Bonderman. Po pisanju lige NHL bodo morali v Seattlu za razširitev plačati 650 milijonov dolarjev, znesek si bo v enakih deležih razdelilo 30 klubov, le zadnji pridruženi član Vegas ne bo prejel nič.

Gary Bettman je zadovoljen, da se ligi priključuje klub z bogato hokejsko zgodovino. | Foto: Reuters Gary Bettman je zadovoljen, da se ligi priključuje klub z bogato hokejsko zgodovino. Foto: Reuters V isti diviziji kot Kralji

Novinec bo igral v pacifiški diviziji, v kateri spremljamo tudi Anžeta Kopitarja in Los Angeles Kings. Arizona Coyotes se bodo preselili v centralno divizijo zahodne konference, drugih premikov naj ne bi bilo.

Ob tem so razpravljali še o najvišji mogoči plačilni kapici za prihodnjo sezono. Ta naj bi bila okoli 83 milijonov dolarjev, letos je 80 milijonov dolarjev.

Preberite še:

Los Angeles Kings Anže Kopitar
Sportal Kopitar podal za znižanje, na koncu pa zmanjkalo časa #video
Tampa bay
Sportal Vodilni moštvi še naprej kažeta zobe
Los Angeles Kings
Sportal Kopitarjevi Kralji z 2:0 ugnali goste iz Caroline
Ne spreglejte