Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 4. 2011,
20.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

risi hokej potres

Ponedeljek, 11. 4. 2011, 20.27

8 let

''Risi'' proti Kazahstanu za žrtve potresa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V ponedeljek se je reprezentančna akcija začela tudi za igralce Acronija Jesenic in Tilie Olimpije, slovenski selektor je imel na voljo 36 hokejistov. V torek čaka Rise preizkušnja proti Kazahstanu.

Za slovensko hokejsko izbrano vrsto sta pripravljalni tekmi na Madžarskem, kjer je bila polovično uspešna. V petek je zmagala s 5:4, dan zatem pa morala priznati premoč z 1:5. Kljub temu, da je manjkalo lepo število reprezentantov, je bil to dober test, saj so nekateri po daljšem času znova odigrali tekmo, za 11 igralcev pa je bil to prvi nastop v članski reprezentančni konkurenci.

''Še preden smo odšli na Madžarsko, sem dejal, da tja ne odhajamo zaradi rezultata. Poznalo se je, da nekateri že dalj časa niso imeli tekme in temu sta bila obračuna na Madžarskem namenjena. Videl sem pozitivne kot tudi negativne stvari. Zavedati se moramo, kakšen nivo igre nas čaka na Slovaškem, kjer bomo morali biti stoodstotno disciplinirano tako na kot tudi ob ledu. Drugače bo zelo težko. Poglavitno je, da smo zbrani v igri z in tudi brez ploščka. Napake se nam predvsem dogajajo ob igri brez ploščka. Časa je sicer še dovolj, a dobrega rezultata se lahko nadejamo le, če bomo igrali zbrano,'' je po obračunih na Madžarskem dejal Matjaž Kopitar.

V Tivoliju kar 34 kandidatov

Po prosti nedelji so se hokejisti znova zbrali, priprave pa so se preselile v Tivoli, kjer so se reprezentanci priključili hokejisti Jesenic in Olimpije ter branilca Blaž Gregorc in Žiga Svete.

Skupaj je bilo na drugi strani Rožnika prisotnih kar 34 igralcev, tako da so trenirali v dveh skupinah. Medtem ko so tisti, ki so igrali finale slovenskega prvenstva začeli na suhem, so preostali najprej opravili s treningom na ledu, nato pa so se zamenjali. Ekipa pa še vedno ni popolna, saj se Rok Pajič na Češkem še vedno bori za preboj v najvišji razred češkega hokeja, še vedno pa ni znano, kaj bo z Janom Muršakom, ki se v AHL ni uvrstil v končnico. Glede slednjega Kopitar pravi: ''V ponedeljek se Jan pridruži Detroitu, v torek bom skušal še enkrat priti v kontakt, nato pa mora uradno vabilo poslati še Hokejska zveza Slovenije. Nato moramo počakati na odgovor Detroita, v nobenem primeru pa se nam ne bo priključil tako zgodaj, da bi lahko z nami odpotoval v Francijo.''

Tekma bo dobrodelne narave

Že v torek pa bo prišlo do prvega krčenja igralskega kadra, saj se bo trenerski štab zahvalil za sodelovanje nekaterim mlajšim igralcem. Ob 19. uri čaka ''rise'' preizkušnja proti Kazahstanu, ki bo imela dobrodelni prizvok.

Izkupiček od prodaje vstopnic (posamezna vstopnica bo znašala 5 evrov, obiskovalci pa bodo prejeli spominsko majico) bo namreč namenjen pomoči Japonski po katastrofalnih potresih.

Slovenski selektor naj bi na tekmi več igralnega časa namenil tistim, ki so se priključili v ponedeljek, pred obračunom pa je razkril pričakovanja: ''Žalostno je, da imamo doma le eno tekmo in še to ne bomo igrali v popolni zasedbi. Proti Kazahstanu bi bil zadovoljen, da bi igralci, ki so pravkar končali s slovenskim državnim prvenstvom, dvignili nivo igre na mednarodno raven, ki je veliko hitrejša z več kontakta.''

Ne spreglejte