Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 9. 2008,
18.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 25. 9. 2008, 18.25

8 let

Razingar: Proti KAC-u normalna ligaška tekma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski državni hokejski prvaki so sezono v ligi EBEL pričeli z dvema zmagama, v petek pa jih čaka še obračun s Celovčani. Povratnik Tomaž Razingar pričakuje novo zmago.

Železarji so v prvem krogu nove sezone lige EBEL doma premagali beljaški VSV, nato pa v avstrijski prestolnici še Vienna Capitals po podaljšku, zato optimizma pred nadaljevanjem v jeseniških vrstah ne manjka. "V ligo smo letos štartali dobro, ta teden smo izkoristili za trening," pravi napadalec Tomaž Razingar, ki se je po enoletnem igranju za Innsbruck spet vrnil v domače okolje. "Želimo si zmagati, ampak obračun s KAC-em bo za nas čisto normalna ligaška tekma," pa pred petkovim obračunom z znamenitim avstrijskim klubom pravi 29-letni "golgeter", ki je na prvih dveh tekmah sezone 2008/09 že vknjižil tri točke, dva gola in asistenco.

"Lepo je biti spet doma"

Nekoliko je jeseniške ljubitelje hokeja presenetila odločitev glavnega trenerja Železarjev, Douga Bradleya, da domačega zvezdnika postavi v tretji napad, poleg Borisa Pretnarja in Anžeta Terlikarja. "On ima svoj pogled na stvari, jaz pa svojega, ampak je le trener in njegovo odločitev spoštujem," zadevo komentira "Raza", ki bo v petek bržkone ena glavnih nevarnosti za celovškega vratarja Hannesa Enzenhoferja. Celovčani so prav tako kot Jeseničani letos še neporaženi, skalp pa so sneli Dunaju in Grazu.

Razingar sicer ni ravno velik hokejski popotnik, večino kariere je namreč preživel na Jesenicah. Doslej si je legionarski kruh služil le pri Vsetinu, Pardubicah in Trinecu v češki ekstraligi, igral pa je tudi za Hradec Kralove v češki 1. ligi. Lani je zato nekoliko presenetil z odhodom na Tirolsko k Innsbrucku, kjer je na 45 tekmah zabeležil 18 golov in 19 podaj, a je epizoda trajala zgolj eno sezono in s Kanadčanom Jenaom Phillippom Parejem sta se vrnila na Gorenjsko. "Lepo je biti spet doma in igrati pred domačimi navijači. Vzdušje v Podmežakli je nekaj posebnega," o tem pravi Razingar.

V nedeljo večni derbi

V nedeljo Železarje čaka prvi večni derbi sezone, v ljubljanski dvorani Tivoli se bodo namreč pomerili s Tilio Olimpijo. Je razburljive derbije pogrešal tudi "jeseniški Gretzky"? "V bistvu sploh ne. Tudi lani smo namreč gostovali v Hali Tivoli in okusili tisto vzdušje, vseeno pa so tekme med Olimpijo in Jesenicami poglavje zase," odgovarja slovenski hokejski reprezentant.

Pa v Innsbrucku poznajo kaj podobnega zagrizenemu rivalstvu Ljubljančanov in Jeseničanov? "Ne, takega derbija ni," nam je odločno odvrnil Razingar in dodal: "Mislim celo, da so poskušali nekoliko umetno v derbi napihniti obračune z Linzem, ampak takega rivalstva kot je med Jeseničani in Ljubljančani v Avstriji ni."

V petek tako Jeseničane čaka težka tekma, s Celovčani imajo namreč še neporavnane račune. V prejšnji sezoni so se s KAC-em pomerili šestkrat, v rednem delu je bil izid v zmagah izenačen na 2:2, medtem ko so 28-kratni avstrijski prvaki v skupini za razvrstitev nato zabeležili dve zmagi.

Ne spreglejte