Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 5. 2021,
22.41

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Poljska risi Matjaž Kopitar slovenska hokejska reprezentanca

Četrtek, 20. 5. 2021, 22.41

2 leti, 11 mesecev

Poročilo s tekme slovenija : poljska

Slovenci za novo zmago strli Poljake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
slovenska hokejska reprezentanca Poljska pripravljalni turnir | Slovenci so na izenačenem srečanju vknjižili še četrto zmago, Poljake so strli z 2:1. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenci so na izenačenem srečanju vknjižili še četrto zmago, Poljake so strli z 2:1.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 4. kroga prijateljskega turnirja v Ljubljani premagala Poljsko z 2:1 (1:1, 1:0, 0:0).

slovenska hokejska reprezentanca Poljska pripravljalni turnir
Sportal Slovenci po hudem boju do prigarane zmage nad Poljsko

Slovenci so se na tekmovanju, ki je nekakšno nadomestilo za odpovedano svetovno prvenstvo, doslej izkazali z dobrimi predstavami, predvsem pa so selektorja Matjaža Kopitarja razveselili mladi igralci. Ti so dobili priložnost za dokazovanje ter morda tudi za vabilo za najpomembnejši letošnji dogodek, kvalifikacije za OI poleti na Norveškem.

Na četrti tekmi turnirja je priložnost med vrati dobil še četrti vratar, ki je v postavi slovenske ekipe. Med vratnici je danes stopil Žan Us, na klopi pa je bil tokrat Luka Gračnar. Selektor pa je tudi precej pomešal napade svoje ekipe.

Začetek Slovenije ni bil najboljši, saj so domači dobili gol, ko so imeli sami igralca več na ledu. Po napaki in izgubljenem ploščku je Poljska prišla do protinapada, ki ga je uspešno končal Grzegorz Pasiut. A je bil slovenski odgovor hiter, minuto in pol pozneje je Gregor Koblar po lepi akciji prvič premagal Ondreja Raszko.

slovenska hokejska reprezentanca Poljska pripravljalni turnir | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nadaljevanje prve tretjine je bilo večinoma slovensko, domači so imeli več priložnosti, najlepšo Žiga Pešut, Poljaki pa so bili spet najbolj nevarni, ko so imeli igralca manj, a tokrat gola niso dosegli.

V drugi tretjini so Slovenci povedli, ko je v 22. minuti Nik Simšič izkoristil prednost igralca več. A tesnega vodstva domači niso mogli povečati, saj je bila Poljska dokaj enakovredna in občasno tudi nevarnejša tekmica, ko se je nekajkrat izkazal tudi Us. Slovenci so se sredi tekme dobro ubranili ob prvi poljski številčni prednosti, v 32. minuti pa je Koblar dosegel še en gol, ki pa so ga sodniki razveljavili zaradi visoke palice.

slovenska hokejska reprezentanca Poljska pripravljalni turnir | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Podobno je bilo tudi v zadnji tretjini. Domači so imeli rahlo terensko premoč, toda niso več premagali poljskega vratarja, najlepšo priložnost je imel s strelom iz bližine Luka Kalan. Poljaki pa so tudi igrali aktivno in iskali izenačenje. Pred koncem tekme so ob slovenski izključitvi potegnili vratarja iz gola, a ob razmerju 6-4 niso zadeli, čeprav je bilo nekaj sekund pred koncem pred Usom zelo vroče.

Fotogalerija s tekme (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 20

"Vsaka zmaga je pomembna, mi smo skušali igrati, kot smo se zmenili. A nismo bili tako zbrani, ampak smo zmagali in to je pomembno. Poskušali smo delati potezo več, prihajalo je do napak in Poljaki so imeli priložnosti. Zelo pomembno pa je, kako hitro ekipa odreagira in dobi gol priključka," je tekmo ocenil Koblar.

Turnir se bo končal v petek s tekmami zadnjega kroga, Slovenija se bo na zadnji tekmi v dvorani Tivoli ob 20. uri pomerila z Ukrajino.

Slovenija : Poljska 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Dvorana Tivoli, gledalcev 250, sodniki: Režek (Slovenija), Ofner (glavna), Nothegger (Avstrija), Arlič (Slovenija).
Strelci: 0:1 Pasiut (Pas, 6.), 1:1 Koblar (Tomaževič, Kalan, 8.), 2:1 Simšič (Kuralt, Pretnar, 22.).
Kazenske minute: Slovenija 6, Poljska 6.

Preberite še:

Beat Vocid19: Slovenija - Romunija slovenska hokejska reprezentanca Anže Kuralt
Sportal Zanesljiva slovenska zmaga
slovenska hokejska reprezentanca Romunija pripravljalni turnir
Sportal Slovenci s petardo odpravili Romune
Hokej: Slovenija - Francija
Sportal V Tivoliju izenačena tekma, polna izključitev
Ne spreglejte