Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 10. 2021,
20.08

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Matjaž Kopitar olimpijske predkvalifikacije slovenska hokejska ženska reprezentanca

Nedelja, 10. 10. 2021, 20.08

2 leti, 6 mesecev

Olimpijske predkvalifikacije, Nottingham

Slovenske hokejistke za konec odpravile Islandijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
risinje, slovenska ženska hokejska reprezentanca, Slovenija - Velika Britanija | Slovenke so olimpijske predkvalifikacije končale z zmago nad Islandijo. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Slovenke so olimpijske predkvalifikacije končale z zmago nad Islandijo.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ženska članska reprezentanca je na zadnji tekmi predkvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre vknjižila drugo zmago, s 6:2 je premagala zadnjo Islandijo. Prvo mesto in napredovanje v zadnji krog kvalifikacij si je, kljub porazu z 1:0 proti gostiteljici Veliki Britaniji, zagotovila Južna Koreja. Domačinke so za napredovanje potrebovale zmago z vsaj dvema zadetkoma.

 

Risinje so na uvodni tekmi v Nottinghamu z 0:3 izgubile z Južno Korejo, na drugem obračunu pa z 2:1 premagale Veliko Britanijo - ob zmagi se je z 48 obrambami izkazala vratarka Pia Dukarič. Slovenke so turnir končale z zmago nad najbolj skromno predstavnico predkvalifikacij, Islandijo.

Korejke najboljše v krogu treh

O potnicah na naslednjo raven kvalifikacij sta tako v današnji zadnji tekmi odločali Južna Koreja in Velika Britanija. Korejkam bi za napredovanje zadostoval tudi minimalen poraz, domače pa bi morale zmagati z vsaj dvema goloma razlike. Na koncu so Britanke sicer zmagale z 1:0, kar pa ni bilo dovolj in napredovanja so se veselile Korejke. V krogu treh ekip s po šestimi točkami je odločala razlika v zadetkih, tako da so Slovenke pristale na tretjem mestu.

Slovenske barve so v Nottinghamu pod vodstvom selektorja Acija Ferjaniča branile Particija Beribak, Arwen Nylaander, Eva Dukarič, Deja Glavič, Sara Confidenti, Nina Lončar, Katja Biščak, Pija Strniša, Nuša Porekar, Pia Pren, Tamara Breznik; Julija Blazinšek, Tamara Svetina, Gaja Pezdir, Pia Dukarič, Nina Maver, Ana Pršina, Urša Pazlar in Nuša Dovžan.

Napredovali tudi Italija in Poljska

Iz slovenske skupine F so se tako v naslednji krog tekmovanja uvrstile Korejke, v tem rangu tekmovanja sta bili še dve kvalifikacijski skupini, v Italiji so poleg domače ekipe,ki je napredovala s tremi zmagami, igrali še Kazahstan, Španija in Tajvan, na Poljskem pa ob domačinkah, ki so končale brez poraza, še Nizozemke, Mehičanke in Turkinje.

Zmagovalke teh treh turnirjev so se uvrstile naprej na zadnjo stopnjo kvalifikacij med 11. in 14. novembrom, kjer so v skupini C že Češka, Madžarska in Norveška, v skupini D Nemčija, Danska in Avstrija, v skupini E pa Švedska, Francija in Slovaška. Zmagovalke teh treh skupin pa si bodo nato zagotovile še zadnje vozovnice za OI.

Na igre so že uvrščene ZDA, Kanada, Finska, Švica in Rusija v skupini A ter Japonska in Kitajska v skupini B, ki jo bodo dopolnile še tri najboljše kvalifikantke.

Olimpijske predkvalifikacije (Nottingham)

Četrtek, 7. oktober
Slovenija : Južna Koreja 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Velika Britanija : Islandija 5:0

Petek, 8. oktober
Velika Britanija : Slovenija 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Južna Koreja : Islandija 10:0

Nedelja, 10. oktober
Islandija : Slovenija 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)

Južna Koreja : Velika Britanija 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Lestvica:
1. Južna Koreja 3 tekme - 6 točk
----------------------------------------
2. Velika Britanija 3 - 6
3. Slovenija 3 - 6
4. Islandija 3 - 0

 
slovenska hokejska reprezentanca
Sportal "Če nisi na zahtevanih odstotkih, je rezultat takšen, kot je"
Ne spreglejte