Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 10. 2018,
16.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Jure Vnuk Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija

Petek, 26. 10. 2018, 16.00

5 let, 5 mesecev

Olimpija pred obračunom z Jesenicami

Vnuk prepričan, da Jeseničani načrtujejo presenečenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Jesenice : Olimpija DP 3 tekma finala | Podmežakla bo v soboto ob 18. uri gostila obračun med HDD Jesenice in HK SŽ Olimpija. V nasprotju z lani, ko so kot po tekočem traku zmagovali železarji, so letos oba medsebojna obračuna dobili Ljubljančani. Tudi tistega za pokalno lovoriko. Olimpijina prednost v tej sezoni je obramba. Železarji priznavajo, da ta pri njih šepa. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Podmežakla bo v soboto ob 18. uri gostila obračun med HDD Jesenice in HK SŽ Olimpija. V nasprotju z lani, ko so kot po tekočem traku zmagovali železarji, so letos oba medsebojna obračuna dobili Ljubljančani. Tudi tistega za pokalno lovoriko. Olimpijina prednost v tej sezoni je obramba. Železarji priznavajo, da ta pri njih šepa.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Vsaka tekma je tekma zase in mi na starih lovorikah ne spimo. Če bomo nadaljevali, kot smo proti Asiagu, ne bo nobenih skrbi. Pričakujem kakovosten derbi," pred sobotnim obračunom večnih hokejskih tekmecev, ki bo ob 18. uri v Podmežakli, pravi trener Ljubljančanov Jure Vnuk.
 

Tadej Čimžar
Sportal Gorenjski adut, ki je oktobra dočakal novo potrditev #intervju

Sobota na slovenskih tekmovališčih ne prinaša le nogometnega derbija med Mariborom in Olimpijo, ampak tudi hokejskega med največjima rivaloma z Jesenic in iz Ljubljane. To bo tretja bitka železarjev in zmajev v tej sezoni, a šele prva na domačem ledu ene od ekip.

Spomnimo, konec avgusta so palice na pripravljalni tekmi prekrižali na Bledu, z 2:0 je v nasprotju z lansko sezono, ko na večini tekem ni imela realnih možnosti, zmagala Olimpija. Septembra so se srečali še v finalu pokala v Kranju, ko je zmaga za prvo lovoriko sezone prav tako pripadla zeleno-belemu taboru (2:1). 

Tretje srečanje, ki se bo v Podmežakli začelo ob 18. uri, bo štelo dvojno. Točke bodo veljale tako za Alpsko ligo kot za domače državno prvenstvo. 

"Včasih je bolje, da igraš"

Hokejisti HK SŽ Olimpija se na Gorenjsko odpravljajo spodbujeni s sedmimi zaporednimi zmagami v Alpski ligi. Zadnjo tekmo so odigrali pred tednom dni, ko so s 6:2 odpravili branilca naslova iz Asiaga. 

Olimpija je zadnjo tekmo odigrala preteklo soboto, ko je s 6:2 premagala prvaka Alpske lige Asiago. Jeseničani so imeli vmes še dve tekmi. Obe so izgubili, premagala sta jih Crvena zvezda in mlada ekipa Salzburga. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olimpija je zadnjo tekmo odigrala preteklo soboto, ko je s 6:2 premagala prvaka Alpske lige Asiago. Jeseničani so imeli vmes še dve tekmi. Obe so izgubili, premagala sta jih Crvena zvezda in mlada ekipa Salzburga. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Včasih je bolje, da ekipa igra, kot da le trenira, saj v tem primeru ne vidiš, pri čem si, in težko odpraviš kakšne napake v igri. Če so igralci dovolj fizično pripravljeni, je dovolj, da igrajo, in popravljaš napake od tekme do tekme. Nam je koristilo, da smo si malo oddahnili in se v miru pripravili. Stanje v slačilnici je odlično. Fantje se zabavajo vsakokrat, ko stopijo na led. To je glavna točka, na kateri je poudarek že vso sezono. Pričakujem predvsem kakovosten derbi," je o zadnjem tednu brez tekem razmišljal trener Jure Vnuk.

HK SŽ Olimpija
Sportal Olimpija pred večnim derbijem odpihnila branilce naslova

"Če bomo nadaljevali kot proti Asiagu, ne bo skrbi"

Upa, da so njegovi varovanci, ki so zadnjič izgubili 22. septembra, s tekme proti Asiagu odnesli čim več: "Tekma je bila res na visoki ravni. Če bomo tako nadaljevali, ni nobenih skrbi. V tekmi sta dva tekmeca in le eden lahko zmaga. Prepričan sem, da Jeseničani načrtujejo z bolj agresivno igro kakšno presenečenje, mi pa mirimo žogo, mirimo fante, da je to le ena tekma v Alpski ligi, saj derbi že sam po sebi prinese dodatni naboj."

"Prepričan sem, da Jeseničani načrtujejo z bolj agresivno igro kakšno presenečenje, mi pa mirimo žogo, mirimo fante, da je to le ena tekma v Alpski ligi, saj derbi že sam po sebi prinese dodaten naboj." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Prepričan sem, da Jeseničani načrtujejo z bolj agresivno igro kakšno presenečenje, mi pa mirimo žogo, mirimo fante, da je to le ena tekma v Alpski ligi, saj derbi že sam po sebi prinese dodaten naboj." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ne spijo na lovorikah

Ljubljančani bodo v Podmežakli lovili osmo zaporedno zmago v tem tekmovanju. Trenutno so tretji, na desetih tekmah so prejeli zgolj 15 zadetkov. Manj (devet) so jih prejeli le člani vodilne Val Pusterie, ki edini še ne poznajo poraza.

Jeseničani, ki jim preglavice povzroča pomanjkanje (izkušenih) branilcev, v zadnjem obdobju niso bili prepričljivi, za njimi je skromen rezultatski izkupiček na celinskem pokalu, v četrtek so izgubili še pri drugi ekipi Salzburga.

HDD Jesenice Asiago
Sportal Jeseničani na derbi s popotnico poraza, Zupančiču zveneča pomoč

Vnuk zadnjim porazom nasprotnikov, ki v Alpski ligi zasedajo šesto mesto, ne pripisuje veliko pomena: "To se lahko hitro zgodi, gre za trenutek nepozornosti. To je čar hokeja, ves čas moraš biti stoodstoten." 

"Vsaka tekma je tekma zase in mi na starih lovorikah ne spimo. Pomembna je bila tekma za pokal Slovenije, saj je šlo za lovoriko. Tokratni derbi je ena izmed tekem v dolgi sezoni, ki trenutno ne odloča o ničemer in je bolj prestižnega pomena." | Foto: Urban Meglič/Sportida "Vsaka tekma je tekma zase in mi na starih lovorikah ne spimo. Pomembna je bila tekma za pokal Slovenije, saj je šlo za lovoriko. Tokratni derbi je ena izmed tekem v dolgi sezoni, ki trenutno ne odloča o ničemer in je bolj prestižnega pomena." Foto: Urban Meglič/Sportida

"Vsaka tekma je tekma zase in mi na starih lovorikah ne spimo. Pomembna je bila tekma za pokal Slovenije, saj je šlo za lovoriko. Tokratni derbi je ena izmed tekem v dolgi sezoni, ki trenutno ne odloča o ničemer in je bolj prestižnega pomena. Vsekakor pa je to boj za tri točke," je pred derbijem za uradno spletno stran kluba dejal nekdanji hokejist in dodal, da mu je na derbijih v vlogi trenerja težje kot v času igralske kariere: "Fizičnega napora kar ne daš ven in se vse nekako v tebi nabira. To je drugačna utrujenost, pred tekmo pa precej podobno."

Zbadljivke ga ne ganejo

Eden od kar nekaj Gorenjcev v Olimpijini vrsti Aleš Kranjc se z navijači Jesenic ne obremenjuje. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Eden od kar nekaj Gorenjcev v Olimpijini vrsti Aleš Kranjc se z navijači Jesenic ne obremenjuje. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V zelenem dresu bo drsalo kar nekaj nekdanjih železarjev, med njimi tudi dolgoletni reprezentant Aleš Kranjc.

"Prvi derbi v Alpski ligi prihaja ravno v pravem trenutku, ko se je sezona malo razvila. Za obe strani bo tekma kar zanimiva. Statistika nam sicer res kaže sedem zaporednih zmag, a kaj več kot tekmo po tekmo ne moreš iti," pravi 37-letni Olimpijin branilec, na vprašanje, ali pričakuje kaj provokacij navijačev železarjev in ali ga sploh ganejo, pa dodaja: "V bistvu ne. To je njihovo delo, naj ga opravijo tudi navijači. S tem nimam težav. Osredotočili se bomo na našo igro in naredili vse za zmago."

Obračun se bo na Gorenjskem začel ob 18. uri.

Preberite še:

Pokal Slovenije HK Olimpija HK triglav Kranj
Sportal Triglavani in Celjani so se znesli nad Srbi, Slavija še drugič izgubila
Gaber Glavič
Sportal Jeseničane tepla neučinkovitost, za slovo še poraz z avtsajderjem iz Srbije
Ne spreglejte