Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 1. 2020,
5.56

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Sreda, 1. 1. 2020, 5.56

4 leta, 3 mesece

Liga NHL, 31. december

Nenavadno bojeviti Kopitar s Kralji do sladke zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Anže Kopitar | Anže Kopitar se je od leta 2019 poslovil pred domačimi navijači z zmago nad Philadelphia Flyers. | Foto Reuters

Anže Kopitar se je od leta 2019 poslovil pred domačimi navijači z zmago nad Philadelphia Flyers.

Foto: Reuters

Los Angeles Kings so za slovo od leta 2019 na domačem ledu v dvorani Staples Center s 5:3 premagali Philadelphia Flyers. Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je k zmagi prispeval dve podaji, bil pa je nenavadno bojevit in je moral kar dvakrat na kazensko klop. Kralji so zdaj 13. moštvo zahodne konference.

Kyle Clifford je razveselil silvestrsko razpoložene navijače LA Kings v šesti minuti obračuna s Philadelphia Flyers, kapetan kalifornijskega moštva Anže Kopitar pa je prispeval podaji za naslednja dva gola domačih. Mrežo gostov sta zatresla Alex Iafallo v sedmi in Tyler Toffoli v deveti minuti. Kings so na prvi odmor odšli s prednostjo 4:0, za lepo vodstvo je v 18. minuti poskrbel Adrian Kempe.

Edini strelec v drugem delu igre je bil Justin Brown, ki je v 35. minuti tekme poskrbel za znižanje izida na 4:1, a so v začetku tretje spet udarili domači, za neulovljivo vodstvo s 5:1 je v 42. minuti poskrbel Čeh Martin Frk. Kopitar je moral v 46. minuti še drugič na prestajanje male kazni, igralca več na ledu so Flyers izkoristili za znižanje na 5:2, v 48. minuti je namreč mrežo Jonathana Quicka zatresel Claude Giroux, v 58. minuti tekme pa si je domača obramba privoščila še zadnji spodrsljaj, ki ga je kaznoval Scott Laughton za končnih 5:3.

Kopitar je na ledu preživel 20 minut in 15 sekund tekme. | Foto: Reuters Kopitar je na ledu preživel 20 minut in 15 sekund tekme. Foto: Reuters

Quick je zbral 32 obramb, vratnici Philadelphie sta branila Brian Elliott, ki je v prvih 20 minutah tekme iz 15 strelov prejel štiri gole, in Carter Hart, ki je veterana zamenjal v drugi tretjini in do konca tekme prejel le še en gol, 13 strelov Kraljev pa ubranil.

Anže Kopitar je igralec desetletja franšize LA Kings, z njo je v letih 2012 in 2014 dvignil tudi Stanleyjev pokal:

Kopitar je s svojima podajama na večni strelski lestvici kraljev iz Los Angelesa prehitel slovitega Luca Robitailla na četrtem mestu. Hrušičan je na svojih 1045 tekmah zbral 598 podaj, Robitaille pa na 1077 tekmah podajo manj.

Kopitar je dosegel še 36. in 37. točko v sezoni, s 15 goli in 22 asistencami je na 30. mestu lestvice najboljših napadalcev sezone. S štirimi dodatnimi kazenskimi minutami jih ima zdaj skupno 16, kar ga uvršča na 239. mesto hokejistov s kaznimi, na vrhu te lestvice kraljuje napadalec New York Rangers Brendan Lemieux, ki je na 35 tekmah zbral kar 87 kazenskih minut.    

Lestvica

Ne spreglejte