Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 2. 2017,
7.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar NHL

Petek, 17. 2. 2017, 7.04

6 let, 6 mesecev

Liga NHL, 16. februar

Hladna prha za Kralje in zgodovinski dosežek Sydneyja Crosbyja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Los Angeles Kings | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ekipa Arizona Coyotes je v severnoameriški hokejski ligi NHL v gosteh premagala Los Angeles Kings s 5:3. Kapetan Kraljev Anže Kopitar je v 21 minutah in 23 sekundah ob treh strelih dosegel podajo pri zadnjem golu na tekmi v zadnji minuti, s katerim pa so domači le ublažili poraz. Po tem ostajajo na mestu, ki ne vodi v končnico.

Obračun v Staples Centru se je za Kralje, ki so se v tekmovalni ritem vrnili po krajšem premoru, začel na najslabši mogoč način, in sicer s hitrima zadetkoma gostov. Ti so v šesti minuti v razmiku 16 sekund povedli z zadetkoma Brendana Perlinija in Tobiasa Riederja.

V deveti minuti tretje tretjine je na 1:2 znižal Tanner Pearson, a le dobro minuto pozneje je Perlini s svojim drugim golom na tekmi spet povišal prednost Arizone na +2. Dustin Brown je v 52. minuti znova vrnil upanje domačim igralcem, ki jih je v nadaljevanju pokopal Jordan Martinok.

Najprej je, čeprav so imeli Los Angeles Kings igralca več, zadel za 2:4, dobro minuto in pol pred koncem pa poslal plošček v prazen gol (2:5), saj so Anže Kopitar in druščina nasprotnike poskušali ujeti brez vratarja. 23 sekund pred koncem je Pearson po podaji Kopitarja sicer nekoliko omilil poraz, po katerem gostitelji ne morejo biti dobre volje. Namesto da bi spet skočili na mesta, ki prinašajo končnico (prvih osem), so deveti.

"Ubijajo nas lastne napake"

Kralji so sicer streljali več od goste, a se je izkazal vratar Mike Smith in zaustavil 41 strelov od 44. Na drugi strani Petr Budaj ni imel svojega večera, ubranil je 17 strelov od 21. LA Kings so na zadnjih štirih tekmah prejeli kar 18 zadetkov, kar je odločno preveč. Na to je po srečanju opozoril tudi kapetan.

"Večino zadetkov smo prejeli zaradi lastnih napak," je dejal Anže Kopitar po bolečem porazu, po katerem so ostali brez prepotrebnih točk za končnico. | Foto: Getty Images "Večino zadetkov smo prejeli zaradi lastnih napak," je dejal Anže Kopitar po bolečem porazu, po katerem so ostali brez prepotrebnih točk za končnico. Foto: Getty Images

"To je preprosto preveč zadetkov. In večino smo prejeli zaradi svojih napak. Zaradi velikih in občutnih napak. To nas trenutno ubija. Na teh tekmah je pomembna igra z igralcem več in igralcem manj … Ko enkrat zaostajaš za dva zadetka, poskušaš marsikaj, da bi se vrnil, ob tem pa narediš kakšno stvar, s katero se odpre priložnost nasprotniku, on pa jo izkoristi," je dejal Anže Kopitar, ki je na ledu pozdravil novega soigralca, švedskega 20-letnika Adriana Kempeja. Ta je dočakal debi v NHL, Kopitar pa je o njem povedal: "Ima znanje, kar je pokazal. Verjamem, da bo na prihodnjih tekmah bolj sproščen. Zna drsati, ustvarja igro, tako da bo dober igralec."

Los Angeles Kings bodo naslednjo tekmo odigrali v noči na nedeljo, ko bodo gostili Florida Panthers. "Potrebujemo točke, ne glede na to, proti komu igramo in ali je to moštvo z dna ali vrha lestvice. Osredotočeni smo le na točke," je pred nadaljevanjem še dejal slovenski hokejski as.

Kapetan Pingvinov Sydney Crosby se je s tisočo točko, doseženo v ligi NHL, vpisal v hokejsko zgodovino. | Foto: Getty Images Kapetan Pingvinov Sydney Crosby se je s tisočo točko, doseženo v ligi NHL, vpisal v hokejsko zgodovino. Foto: Getty Images

Zgodovinski mejnik za Crosbyja

Kapetan Pittsburgh Penguins Sidney Crosby je bil z dvema podajama in odločilnim zadetkom 21 sekund pred koncem podaljška prvo ime dvoboja z Winnipeg Jets, ki ga je njegova ekipa dobila s 4:3. Pri podaji Chrisu Kunitzu je Crosby v sedmi minuti tekme dosegel tisoč točk kot oseminosemdeseti igralec in dvanajsti najhitrejši do zdaj v zgodovini NHL.

"Nekaj časa je visela v zraku (1.000. točka, op. p.), tako da je bilo res lepo, ko sem dosegel mejnik," je bil navdušen Kanadčan, ki mu je hvalnice pel tudi trener Mike Sullivan: "Je neverjeten igralec, na kar kaže že to, da je 1.000. točko dosegel tako hitro. Je zelo tekmovalen človek, ki ljubi zmage."

Liga NHL, 16. februar:

Pittsburgh Penguins : Winnipeg Jets 4:3 (podaljšek)
Malkin, Kunitz, Kessel, Crosby (v podaljšku); Laine, Postma, Byfuglien

New Jersey Devils : Ottawa Senators 0:3
Phaneuf, Karlsson, Turrsi

New York Islanders : New York Rangers 4:2
Lee, Ladd (2), Kulemin : Holden, Vesey

Buffalo Sabres : Colorado Avalanche 2:0
Reinhart, Kane

Minnesota Wild : Dallas Stars 3:1
Suter, Haula, Spurgeon; Eakin

St. Louis Blues : Vancouver Canucks 4:3
Paajarvi, Lehtera, Tarasenko, Steen; Horvat, Sedin, Sutter

Edmonton Oilers : Philadelphia Flyers 6:3
Hendricks, Draisaitl, Eberle, Nugent-Hopkins, Klefborn, McDavid; Gudas, Simmonds, Schenn

Los Angeles Kings : Arizona Coyotes 3:5
Pearson (2), Brown, Anže Kopitar je trikrat streljal na gol in prispeval podajo za tretji gol kraljev; Perlini (2), Rieder, Martinoook (2)

 

 

 

Lestvici:
Vzhod:
Washington    56 tekem - 84 točk
Pittsburgh    56 - 79
Columbus    56 - 77
NY Rangers    57 - 75
Montreal    58 - 70
Ottawa    55 - 66
Boston    58 - 64
Toronto    56 - 63
……………………………………..
NY Islanders    56 – 62
Philadelphia    58 - 61
Florida    55 - 60
Buffalo    58 – 60
New Jersey    57 - 58
Tampa Bay    56 - 57
Carolina    53 - 55
Detroit    57 - 54

Zahod:
Minnesota    57 tekem  - 82 točk
Chicago    57 - 75
San Jose    58 - 74
Anaheim    58 - 70
Edmonton    58 - 70
St. Louis    58 - 67
Nashville    56 – 62
Calgary    58 – 61
………………………………………
Los Angeles (Anže Kopitar)    56 - 60
Winnipeg    60 – 57
Vancouver    58 - 56
Dallas    59 - 54
Arizona    56 - 47
Colorado    55 - 32

Ne spreglejte