Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 1. 2019,
7.10

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL NHL

Petek, 11. 1. 2019, 7.10

5 let, 3 mesece

Liga NHL, 10. januar

Ne gre in ne gre: Kralji po novem porazu padli na zadnje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Los Angeles Kings Ottawa Senators | Kralji so proti Senatorjem izgubili z 1:4. | Foto Getty Images

Kralji so proti Senatorjem izgubili z 1:4.

Foto: Getty Images

Anže Kopitar je s soigralci Los Angeles Kings izgubil na obračunu do tega večera zadnjeuvrščenih ekip konferenc. Kralji so ekipi Ottawa Senators priznali premoč z 1:4 in padli na zadnje mesto lige, Senatorji pa so se z zmago vsaj začasno otresli zadnjega mesta vzhoda. 

Učinek Anžeta Kopitarja: v 20:21 minutah igre je dvakrat streljal proti vratom tekmeca.

Hokejisti Los Angeles Kings - v postavo se je po mesecu dni vrnil branilec Alec Martinez - so v prvi tretjini prevladovali, sprožili 18 strelov, a jim razpoloženega Andersa Nilssona ni uspelo premagati. Prav tako je na drugi strani Jonathan Quick ohranjal mrežo nedotaknjeno.

V začetku druge tretjine je večino navijačev v Staples Centru na noge dvignil Kyle Clifford, ki je ob izenačenih močeh poskrbel za vodstvo kalifornijske ekipe.

A nadaljevanje se je odvijalo po željah Senatorjev. Ameriški napadalec Bobby Ryan je v 35. minuti izkoristil številčno prednost in izenačil, Chris Tierney pa je slabi dve minuti zatem priskrbel prvo vodstvo gostov.

Tega so v začetku zadnjega dela še zvišali, za 3:1 je zadel Christian Wolanin. Minuto pred koncem obračuna je Tierney postavil piko na i za končnih 4:1.

Naslednja tekma kralje čaka v soboto, ko bodo doma gostili Pittsburgh Penguins.

Tavares s 300. zadetkom kariere

Hokejisti vodilne Tampe so s 3:1 premagali Carolino in se še utrdili na prvem mestu. Brayden Point je sodeloval pri vseh treh zadetkih, dvakrat je zadel in enkrat podal. Novo zmago so vpisali tudi člani Toronta, ki so na krilih Johna Tavaresa strli Hudiče, 28-letni Kanadčan je proslavil jubilej – 300. zadetek v ligi NHL.

John Tavares se je veselil 300. zadetka v karieri. | Foto: Reuters John Tavares se je veselil 300. zadetka v karieri. Foto: Reuters

Na derbiju vzhoda so prvaki iz Washingtona s 4:2 premagali Boston, pod dva zadetka, tudi zadnjega v prazen gol, se je podpisal Aleksander Ovečkin.

Vroče je bilo tudi na derbiju zahoda, na katerem so člani San Jose Sharks končali sedem tekem dolg zmagoviti niz podprvakov iz Vegasa, sami pa vknjižili peto zaporedno zmago in skočili tik za vodilni Calgary.

Še bolj tesno je bilo med Columbusom in Nashvillom, prvi je zmagal po podaljšku. Po podaljšani igri se je končalo tudi srečanje med Vancouvrom in Arizono, s 4:3 so slavili Kojoti. Kazenski streli so odločali na obračunu med Edmontonom in Florido, zmago je vknjižila kanadska zasedba.

Po osmih porazih so do zmage le prišli hokejisti Philadelphie, ki so strli Dallas.

Lestvici: 

Ne spreglejte