Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 3. 2011,
17.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings hokej

Sreda, 23. 3. 2011, 17.22

8 let

Muršaku veselje preprečila vratnica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zaradi težav s poškodbami se je Detroit Red Wings znova priključil Jan Muršak, ki je bil proti Vancouver Canucks blizu zadetku, veselje mu je preprečila vratnica. ''Rdeča krila'' so izgubila z 1:2.

Na obračunu vodilnih ekip zahodne konference je novo priložnost dobil Jan Muršak, saj Detroit ne more računati na četverico poškodovanih igralcev. In prav slovenski napadalec je bil že v 3. minuti blizu temu, da doseže prvi zadetek na tekmi, a mu je veselje preprečila vratnica. Na ledu je Pesničan prebil osem minut in 22 sekund ter v statistiko vpisal en strel na nasprotnikova vrata. V prvi tretjini ni bilo zadetkov, v drugi tretjini pa se je med strelce vpisal Daniel Sedin. Slednji je v polno zadel tudi v zadnji tretjini, Detroit pa je prek Jirija Hudlerja le še uspel znižati rezultat.

Do pomembne zmage so prišli hokejisti Anaheima, ki so ugnali Dallas v podaljšku. Ekipi sta namreč neposredna tekmeca za uvrstitev v končnico, z zmago so sedaj Ducks na osmem mestu zahoda, pred ''zvezdami'' pa imajo ob enakem številu odigranih tekem točko prednosti. Redni del se je končal s 3:3, izgubo točk pa lahko bolj obžalujejo pri Dallasu, saj so vodili do zadnje minute rednega dela, le sedem sekund jih je namreč ločilo od zmage, ko je v polno zadel Teemu Selanne. V podaljšku je zmagovalca odločil Cam Fowler. Veliko manj težav so imeli aktualni prvaki iz Chicaga, ki so s 4:0 ugnali Florido. Vratar Corey Crawford je še četrtič v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno, obranil je 23 strelov.

Največ zadetkov je padlo v San Joseju, gledalci so jih videli kar devet. Šest jih je končalo v mreži gostov, najbolj sta bila neusmiljena Torrey Mitchell in Patrick Marleau, ki sta se med strelce vpisala dvakrat, preostala zadetka sta dosegla Andrew Desjardins in Logan Couture. Flames z novim porazom izgubljajo bitko za končnico, za osmim mestom namreč zaostajajo dve točki, a imajo tri odigrane tekme več kot osmouvrščeni Anaheim.


Liga NHL,23.marec

Detroit Red Wings : Vancouver Canucks 1:2 Hudler; Sedin (2)

Dallas Stars: Anaheim Ducks 3:4* Goligoski, Eriksson, Daley; Visnovsky, Perry, Selanne, Fowler

Chicago Blackhawks : Florida Panthers 4:0 Seabrook, Stalberg, Kane, Kopecky

San Jose Sharks : Calgary Flames 6:3 Mitchell (2), Desjardins, Marleau (2), Couture; Iginla, Sarich, Bourque

* - podaljšek

Ne spreglejte