Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 6. 2022,
6.47

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Tampa Bay Lightning NHL liga NHL Colorado Avalanche

Nedelja, 19. 6. 2022, 6.47

1 leto, 2 meseca

LIGA NHL, 18. JUNIJ, FINALE, 2. TEKMA

Branilce naslova zasul plaz, Colorado suvereno zvišal vodstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Colorado Avalanche Tampa bay Lightning | Colorado je s kar 7:0 premagal Tampo in se na Florido seli z vodstvom 2:0 v zmagah. | Foto Reuters

Colorado je s kar 7:0 premagal Tampo in se na Florido seli z vodstvom 2:0 v zmagah.

Foto: Reuters

Hokejisti Colorado Avalanche so na drugi tekmi velikega finala lige NHL branilce naslova Tampa Bay Lightning premagali s kar 7:0 in v seriji na štiri zmage povedli z 2:0. Serija se zdaj seli na Florido.

Andre Burakovsky
Sportal V Celovcu rojeni Šved veliki junak finala NHL #video

Da bi bil to lahko nov lep večer v Ball Areni v Coloradu, je že v 3. minuti napovedal Valerij Ničuškin, ki je zadel ob igralcu več. Pet minut zatem so gostitelji vodili z 2:0, na prvi odmor pa po golu Andrea Burakovskega odšli z vodstvom +3. Tega so v nadaljevanju proti razglašenim aktualnim prvakom le še višali, po 40 minutah je na semaforju pisalo 5:0, ob koncu tekme 7:0.

Po dvakrat sta zadela Ničuškin in Cale Makar, ki je mrežo tekmeca dvakrat zadel v zadnji tretjini in postal šele drugi branilec po Bostonovem Glenu Wesleyju in letu 1988, ki je na isti finalni tekmi dosegel zadetek z igralcem več in igralcem manj.

Andrei Vasilevski je prejel sedem golov. | Foto: Reuters Andrei Vasilevski je prejel sedem golov. Foto: Reuters

Darcy Kuemper med vratnicama Colorada ni imel veliko dela, zaustavil je vseh 16 strelov gostov. Na drugi strani Andrei Vasilevski ni imel svojega večera, prejel je kar sedem zadetkov (iz 30 strelov), največ na vseh stotih tekmah končnice NHL, na katerih je branil. Trener Jon Cooper je na vprašanje, zakaj ruskega čuvaja ni zamenjal, odgovoril: "On je najboljši vratar na svetu, skupaj zmagujemo in skupaj izgubljamo. Menim, da niti sam ni želel menjave."

"Izjemno. Naša ekipa je že od prvega ploščka igrala odlično, zbrano v obrambi, nevarno v napadu, bili so vztrajni in neusmiljeni v igri s ploščkom, in to vsi, od prvega do zadnjega," se je smejalo trenerju Colorada Jaredu Bednarju.

Ni pa bilo do smeha kapetanu poražencev Stevenu Stamkosu, ki je že pogledal proti nadaljevanju serije na Floridi: "Marsikdo bi si po taki tekmi mislil, da je z nami konec, a smo zelo vztrajna ekipa. Že smo bili v takšnem položaju. Ne glede na to, ali izgubiš z 0:1 ali 0:10, se moraš pobrati. Zdaj moramo strniti vrste in pred domačimi gledalci pokazati, iz kakšnega testa smo".

Se bodo navijači Colorada prvič po letu 2001 in tretjič v zgodovini veselili Stanleyjevega pokala? | Foto: Reuters Se bodo navijači Colorada prvič po letu 2001 in tretjič v zgodovini veselili Stanleyjevega pokala? Foto: Reuters Colorado zdaj vodi z 2:0 v zmagah, zadnjič je bil prvak pred več kot dvema desetletjema, in sicer leta 2001. Serija se bo nadaljevala na Floridi. 

Hokejisti Tampa Bay Lightning so se tudi v konferenčnem finalu znašli v zaostanku z 0:2 v zmagah, nato pa proti NY Rangers nanizali štiri zmage in napredovali v finalu. Tampa lovi že tretji zaporedni naslov, zadnjič je to uspelo New York Islanders (1980–83).

Vrhunci srečanja:

Liga NHL, 18. junij, finale, 2. tekma:

Colorado Avalanche : Tampa Bay Lightning 7:0 /2:0/

// – razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Gaber Glavič
Sportal Gaber Glavič znova trener Jesenic
 
Bruce Cassidy
Sportal Pri Bostonu dobil nogo, zdaj bo vodil Zlate viteze
Ne spreglejte