Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 12. 2023,
9.13

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Florida Panthers Edmonton Oilers liga NHL

Sobota, 9. 12. 2023, 9.13

4 mesece, 2 tedna

liga nhl, 8. december

Edmonton zmagal že šestič zaporedoma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Edmonton Oilers | Edmonton Oilers šesto zaporedno zmago lovijo proti Minnesota Wild. | Foto Guliverimage

Edmonton Oilers šesto zaporedno zmago lovijo proti Minnesota Wild.

Foto: Guliverimage

V severnoameriški hokejski ligi so ponoči odigrali le tri tekme. Šesto zaporedno zmago je zabeležil Edmonton, s 4:3 je doma ugnal Minnesoto, tudi na drugih dveh tekmah so bili uspešnejši gostitelji, Columbus je s 5:2 premagal St. Louis, Florida pa s 3:1 Pittsburgh.

Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Anže Kopitar: To je morda moj najboljši start, odkar sem v Los Angelesu
Los Angeles Kings Anže Kopitar
Sportal Kralji ob razpoloženem Kopitarju do novega rekorda

Edmonton je po zelo slabem začetku lige, ujel ritem, zdaj se že spogleduje z mesti, ki vodijo v končnico, ki je bila še pred tedni zelo oddaljena. "Če bo šlo tako naprej, se nimamo česa bati. Trenutno se vse odvija po naših željah, dokazujemo, da lahko zmagujemo v seriji, naj ta traja čim dlje, dobro je, da še nekaj časa ne bomo šli iz naše dvorane" je po tekmi dejal nemški zvezdnik Leon Draisaitel, ki je tako kot njegov zvezdniški kolega Connor McDavid prispeval gol in podajo.

Junak tekme pa je bil Evan Bouchard, ki je bil natančen dvakrat, v zadnji tretjini pa je dosegel tudi odločilen gol in postavil končni rezultat. "Ko gre ekipi dobro, gre dobro tudi nam posameznikom. Enkrat pride v ospredje eden, drugič drug," se ni posebej hvalil strelec dveh golov, ki je svoji ekipi omogočil osmo zmago, od kar jo je prevzel Kris Knoblauch. Ryan Nugent-Hopkins je bil pri vseh golih podajalec.

Columbus je s 5:2 ugnal St. Louis, a kljub temu, da so dosegli pet golov, je bil igralec tekme vratar. Jet Greaves je ubranil 41 strelov in se nasploh prvič veselil zmage v ligi, doslej je le eno izgubil. "Zabaval sem se, fantje pred mano so opravili odlično delo," je vratar, ki je 23 strelov ubranil v zadnji tretjini, bolj kot sebi zasluge za zmago pripisal obrambi. Njeno delo sta nadgradila predvsem mlada ruska napadalca, Jegor Činahov je dosegel dva gola in podajo, Kiril Marčenko pa gol in podajo.

Florida po zmagi proti Pittsburghu, ki že skoraj en mesec ni izkoristil številčne premoči na ledu in je izgubil četrtič zapovrstjo, ostaja prvi zasledovalec vodilnega Bostona v atlantski skupini. Glavno vlogo pri tem so imeli skandinavski hokejisti, gole so dosegli Šved Oliver Ekman-Larsson ter Finca Eetu Luostarinen in Aleksander Barkov, slednji je bil natančen v zadnji minuti, ko so gosti, ki so sicer vodili z 1:0, vratarja zamenjali s šestim igralcem.

Liga NHL, 8. december

Lestvica

Preberite še:

Vegas Golden Knights
Sportal Vegas se je utrdil na prvem mestu
Ne spreglejte