Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 5. 2016,
7.10

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Aleksander Ovečkin Washington Capitals NHL

Nedelja, 8. 5. 2016, 7.10

2 leti, 1 mesec

Ovečkina še ne bo na svetovno prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Aleksander Ovečkin | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Washington Capitals so z zmago s 3:1 nad Pitssburghom podaljšali sezono. Do zmag in zaključnega ploščka za napredovanje sta prišla St. Louis Blues in San Jose Sharks.

Upi najboljšega moštva rednega dela Washington Capitals so podaljšani. Na peti tekmi so pred domačimi gledalci le uspeli zmagati in ubežali koncu sezone. Prestolničarje je v vodstvo popeljal Aleksander Ovečkin, ki se tako (še) ne bo pridružil Rusom na domačem svetovnem prvenstvu. Veselje ni bilo prav dolgo, saj je Chris Kunitz z izenačenjem odgovoril že tri minute zatem.

So pa Capitalsi večino dela opravili v drugi tretjini, ko je T. J. Oshie kot drugi premagal tokrat ne preveč razpoloženega mladega vratarja pingvinov Matta Murrayja (ubranil je 16 strelov od 19), piko na i pa je sredi obračuna postavil Justin Williams. Med vratnicama zmagovalcev se je s 30 obrambami izkazal Braden Holtby. Pittsburgh ima v rokah še en zaključni plošček, ki ga lahko izkoristi v noči na sredo, ko bo igral v svoji dvorani.

Morski psi doma nezaustavljivi

Še eno odlično predstavo na domačem terenu so v konferenčnem polfinalu uprizorili hokejisti San Jose Sharks, ki so letos poskrbeli za predčasen konec sezone Anžeta Kopitarja in preostalih kraljev. Potem ko so dobili obe domači tekmi proti Nashvillu, so bili v gosteh neuspešni, na peti tekmi (na svojem terenu) pa so s 5:1 odpravili predatorje in se približali konferenčnemu finalu. Joe Pavelski je dosegel dva zadetka, po enega so dodali Patrick Marleu, Logan Couture in Melker Karlsson.

San Jose Sharks so se z novo suvereno predstavo približali konferenčnemu finalu. | Foto: Reuters San Jose Sharks so se z novo suvereno predstavo približali konferenčnemu finalu. Foto: Reuters

Zmago od tretjega kroga končnice pa so oddaljeni tudi člani St. Louis Blues, ki so v gosteh s 4:1 premagali najboljše moštvo rednega dela na zahodu Dallas Stars. Pri notah se je med vratnicama izkazal Brian Elliott (27 obramb), zmagoviti zadetek pa je dosegel Rus Dmitrij Jaskin, za katerega  je bila to sploh prva tekma končnice.

Divjake bo vodil Boudreau

Bruce Boudreau bo v prihodnji sezoni vodil Minnesoto, ki ji je od februarja, ko se je moral od nje posloviti Mike Yeo, poveljeval odpuščeni John Torchetti. Potem ko je 61-letni Boudreau izgubil službo pri Anaheimu (prevzel ga je sredi sezone 2011/12), je pretekli teden dejal, da ni povsem prepričan, ali bo dobil novo službo. A jo je, in to kar hitro. Z Divjaki naj bi po pisanju ameriških medijev podpisal štiriletno sodelovanje.

 

Liga NHL, 7. maj, konferenčni polfinale:

Dallas Stars : St. Louis Blues 1:4 /2:3/
Goligoski 11.; Fabbri 7., Jaskin 21., Brouwer 38., Stastny 59.

Washington Capitals : Pittsburgh Penguins 3:1 /2:3/
Ovečkin 5., Oshie 25., Williams 30.; Kunitz 8.

 San Jose Sharks : Nashville Predators 5:1 /3:2/
Marleu 11., Pavelski 18., 40., Couture 21., Karlsson 60.; Fisher 16.

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1
Ne spreglejte