Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 1. 2022,
6.50

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

St. Louis Blues Washington Capitals NHL

Sobota, 8. 1. 2022, 6.50

2 leti, 3 mesece

Liga NHL, 7. januar

Carolina ostaja v tekmi za vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Carolina Hurricanes, Derek Stepan | Derek Stepan je dosegel drugi gol za Carolino. | Foto Guliverimage

Derek Stepan je dosegel drugi gol za Carolino.

Foto: Guliverimage

Ekipa Carolina Hurricanes je v eni od dveh tekem večera severnoameriške hokejske lige NHL doma premagala Calgary Flames s 6:3 ter je zdaj na čelu metropolitanske skupine, z 49 točkami pa se je na drugem mestu v celotni ligi izenačila s Florido. Ta je za Tampo, ki je z 51 točkami trenutno najuspešnejša v NHL, druga v atlantski skupini.

Los Angeles Kings, Anže Kopitar
Sportal Kralji ostali praznih rok, Pittsburgh uspešen še desetič zapored

Moštvo St. Louis Blues, s 45 točkami je drugo za Nashvillom v centralni skupini, je Washington Capitals odpravilo kar s 5:1. Igralci iz ameriške prestolnice so po porazu na gostovanju tretji v metropolitanski skupini. Ostali so pri 48 točkah, kolikor jih imajo tudi New York Rangers.

St. Louis Blues so ugnali Washington. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko St. Louis Blues so ugnali Washington. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Carolina, ki ni igrala tekme od prvega dneva novega leta naprej, je dosegla peto zmago v nizu. Brady Skjei je prispeval gol in dve podaji, Andrej Svečnikov dva gola, Jesper Fast pa gol in podajo na svoji petstoti tekmi za Hurricanes. Frederik Andersen je zaustavil 36 strelov gostov iz Kanade. Premagali so ga Blake Coleman, Matthew Tkachuk in Johnny Gaudreau. Plamena so s tretjim zaporednim porazom končala serijo petih gostovanj.

V St. Louis so Blues na domačem ledu osvojili enajsto točko v nizu, kar je najdaljša serija ekipe v zadnjih dveh letih. Proti Washingtonu je Rus Pavel Bučnevič dosegel tri točke z dvema goloma in asistenco, po dve podaji sta imela Ryan O'Reilly in Robert Thomas, mimo vratarja Villeja Hussa (26 obramb) pa je šel plošček v mrežo le po strelu Daniela Spronga. Ruski vratar poraženih gostov Ilija Samsonov je dobil štiri gole iz 16 strelov in ga je v vratih nato v zadnji tretjini zamenjal Zach Fucale (sedem obramb).

Liga NHL, 7. januar:

Carolina Hurricanes : Calgary Flames 6:3
St. Louis Blues : Washington Capitals 5:1

Lestvici: 

Ne spreglejte