Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 1. 2022,
7.19

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Nashville Predators Pittsburgh Penguins Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Petek, 7. 1. 2022, 7.19

2 leti, 3 mesece

Liga NHL, 6. januar

Kralji ostali praznih rok, Pittsburgh uspešen še desetič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Los Angeles Kings, Anže Kopitar | Kralji so izgubili proti Nashvillu. | Foto Guliverimage

Kralji so izgubili proti Nashvillu.

Foto: Guliverimage

V ligi NHL se je odvil pester četrtek. Ob treh prestavljenih tekmah je bilo na sporedu deset obračunov. Na delu so bili tudi Kralji Anžeta Kopitarja, ki so z 2:4 klonili proti zahtevnemu tekmecu, sicer drugemu moštvu zahodne konference Nashville Predators. Hokejisti Pittsburgh Penguins so s 6:2 odpravili Philadelphio Flyers in zmagali še desetič zapored.

 
Pittsburgh Penguins
Sportal Pittsburgh še podaljšal zmagoviti niz

Filip Forsberg, Matt Duchene in Matt Luff so v prvih 23 minutah gostom priigrali visoko prednost s 3:0, oba prva zadetka sta bila dosežena z igralcem več. Dustin Brown v 30. in Martin Firk v 51. minuti sta gostitelje vrnila v igro, toda v 59. minuti jim je vse upe po ugodnem razpletu pokopal Jakov Trenin, ki je zadel ob igralcu manj na ledu.

Igra z igralcem manj na ledu je bila tudi odločilna pri porazu, saj je moštvo iz Los Angelesa pri igri 5-na-5 bila boljša, kar je izpostavil trener Todd McLellan. "Ne dosežemo dovolj zadetkov, da bi si lahko privoščili dve kazni takoj na začetku in nato se borili za preobrat, vsaj ne proti nocojšnjim nasprotnikom," je ocenil.

Kopitar se tokrat kljub štirim strelom ni vpisal med strelce ali podajalce ter ostaja pri 29 točkah v sezoni. Los Angeles, ki je deseti v zahodni konferenci, bo naslednjo tekmo igral v noči na nedeljo, ko bo gostil Detroit Red Wings.

Najboljša ekipa lige Tampa Bay Lightning je s 4:1 premagala Calgary Flames, pri čemer je Steven Stamkos prispeval podajo, kar je bila njegova 41. točka, s čimer je šesti med strelci lige.

Druga ekipa lige Florida Panthers je tokrat po kazenskih strelih s 5:6 izgubila v gosteh pri Dallas Stars. Manj kot pol minute pred koncem rednega dela je Florida izsilila podaljšek prek Jonathana Huberdeauja, ki je prispeval gol in podajo ter je s 44 točkami na četrtem mestu strelcev.

Dallas Stars so zmagali po izvajanju kazenskih strelov. | Foto: Reuters Dallas Stars so zmagali po izvajanju kazenskih strelov. Foto: Reuters

Je pa isti igralec nato zgrešil kazenski strel, medtem ko sta bila pri izvajanju teh uspešna oba Dallasova igralca - Joe Pavelski in Jason Robertson.

Četrta ekipa lige poražena v Las Vegasu

Četrta ekipa lige, ki prav tako prihaja iz vzhodne konference, New York Rangers, je tokrat doživela visok poraz v gosteh pri Vegas Golden Knights. Ti so namreč slavili s 5:1 in so prvi na zahodu.

Boston Bruins so doma izgubili proti Minnesota Wild z 2:3, Buffalo Sabres pa z enakim izidom proti San Jose Sharks. New Jersey Devils so ugnali Columbus Blue Jackets s 3:1, Philadelphia Flyers pa so klonili pred Pittsburgh Penguins z 2:6.

Colorado Avalanche je kar s 7:1 odpravil Winnipeg Jets, pri čemer je Nathan MacKinnon prispeval gol in štiri podaje, Gabriel Landeskog pa tri gole in podajo. Svoje sta dodala tudi najboljša strelca Colorada Nazem Kadri (gol) in Mikko Rantanen (gol in dve podaji), ki sta v ligi med strelci na petem oziroma devetem mestu z 42 in 36 točkami.

Arizona Coyotes, najslabši v ligi, pa so premagali Chicago Blackhawks s 6:4, junak tekme je bil Johan Larsson s tremi goli za domačo ekipo.

tampa bay lightning
Sportal Branilci naslova na vrh lige NHL

Liga NHL, 6. januar

Boston Bruins : Minnesota Wild 2:3 
Buffalo Sabres : San Jose Sharks 2:3
Vegas Golden Knights : New York Rangers 5:1
Los Angeles Kings : Nashville Predators 2:4
New Jersey Devils : Columbus Blue Jackets 3:1
Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins 2:6 
Tampa Bay Lightning : Calgary Flames 4:1 
Dallas Stars : Florida Panthers 6:5 (po kazenskih strelih)
Arizona Coyotes : Chicago Blackhawks 6:4 
Colorado Avalanche : Winnipeg Jets 7:1 

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs (prestavljeno)
Seattle Kraken - Ottawa Senators (prestavljeno)
Anaheim Ducks - Detroit Red Wings (prestavljeno na nedeljo)

Lestvici: 

Ne spreglejte