Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 4. 2022,
7.02

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Los Angeles Kings liga NHL

Petek, 8. 4. 2022, 7.02

2 leti

liga nhl, 7. april

Kralji izgubili z divizijskimi tekmeci, izjemni predstavi McDavida in Matthewsa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Los Angeles Kings Edmonton Oilers | Kralji Anžeta Kopitarja so na domačem ledu z 2:3 izgubili proti Edmonton Oilers. | Foto Guliverimage

Kralji Anžeta Kopitarja so na domačem ledu z 2:3 izgubili proti Edmonton Oilers.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Los Angeles Kings s kapetanom Anžetom Kopitarjem so na obračunu zahodne konference proti Edmonton Oilers izgubili z 2:3. Za goste, ki so naredili pomemben korak proti končnici, je gol in dve podaji dosegel Evan Bouchard, Connor McDavid pa je k zmagi dodal zadetek in podajo

Vancouver Vegas
Sportal Kopitar zaploskal zmagi Vancouvra #video

Naftarji so se tako utrdili na drugem mestu pacifiške skupine in še povečali prednost pred kralji. Trenutno imajo le najboljše tri ekipe v diviziji zagotovljeno mesto v končnici lige NHL, do konca rednega dela sezone so še trije tedni.

Pri kraljih, ki so zdaj šele na sedmem mestu zahodne konference, je bil najbolj razpoložen Trevor Moore z golom in podajo, Anže Kopitar je v 25:11 minute na ledu sprožil en strel proti vratom tekmeca. "Trudimo se, a smo delali napake in Edmonton je to izkoristil," je povedal trener kraljev Todd McLellan.

Connor McDavid je s svojim 42. golom postavil osebni mejnik v karieri in postal sedmi igralec v zgodovini lige NHL, ki je zabeležil vsaj točko na vsaki od 15 tekem v nizu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Connor McDavid je s svojim 42. golom postavil osebni mejnik v karieri in postal sedmi igralec v zgodovini lige NHL, ki je zabeležil vsaj točko na vsaki od 15 tekem v nizu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Junak tekme v Los Angelesu je bil 25-letni Kanadčan Connor McDavid, ki je s svojim 42. golom postavil osebni mejnik v karieri in postal sedmi igralec v zgodovini lige NHL, ki je zabeležil vsaj točko na vsaki od 15 tekem v nizu.

McDavid je na vrhu razpredelnice najboljših igralcev lige NHL s 108 točkami. Vsaj en gol je dosegel na šestih zaporednih tekmah v karieri, kar je najdaljša serija igralca Edmontona, odkar je Jimmy Carson v sezoni 1988/89 dosegel sedem golov zapovrstjo.

"Lahko vam povem, da so vse številke v napadu, ki jih vidite, osupljive," je dejal trener zasedbe iz naftne prestolnice Kanade, Edmontona, Jay Woodcroft. "S svojim napadom nas žene naprej, vendar ga vodi tudi s svojo pozornostjo do detajlov v obrambi."

"Ko to naredi vaš kapetan in ko se vodilni strelec hokejske lige zaveže, da bo tako igral, mislim, da ima to velikanski učinek tudi pri preostalih v ekipi, postane nalezljivo," je bil navdušen trener.

Auston Matthews se je dvakrat vpisal v zgodovino ob četrtkovi zmagi s 4:3 po podaljšku pri Dallas Stars. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Auston Matthews se je dvakrat vpisal v zgodovino ob četrtkovi zmagi s 4:3 po podaljšku pri Dallas Stars. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Auston Matthews se je dvakrat vpisal v zgodovino 

Izkazal se je še en superzvezdnik, igralec kanadske zasedbe Toronto Maple Leafs Auston Matthews se je dvakrat vpisal v zgodovino ob četrtkovi zmagi s 4:3 po podaljšku pri Dallas Stars.

Štiriindvajsetletni center je pozno v drugi tretjini dosegel svoj 55. gol v sezoni, s čimer je presegel Ricka Vaiva in dosegel rekord Toronta v eni sezoni. Njegov 56. zadetek pa je javorovim listom prinesel zmago po podaljšku, obenem pa je postavil mejnik za največ golov igralca, rojenega v ZDA, v sezoni.

"To je bil Austonov večer," je dejal trener Toronta Sheldon Keefe: "To je zelo zasluženo in še končati tekmo na tak način."

Matthewsu je oba podviga uspelo doseči na samo 66 tekmah, na zadnjih 50 tekmah pa je dosegel 49 golov. Je na vrhu lestvice igralcev z največ goli v tej sezoni.

Carson (1987/88) in Kevin Stevens (1992/93) sta bila pred tem rekorderja za največ golov igralca, rojenega v ZDA, s 55 zadetki v eni sezoni.

Hokejisti Carolina Hurricanes so si zagotovili končnico. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Hokejisti Carolina Hurricanes so si zagotovili končnico. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Carolina v končnico

Moštvo Carolina Hurricanes si je zagotovilo mesto v končnici Stanleyjevega pokala, ko je v četrtek v PNC Areni zmagalo s 5:3 proti Buffalo Sabres. Sebastian Aho in Jordan Staal sta dosegla vsak po dva gola, Seth Jarvis in Andrej Svečnikov sta imela po dve podaji, Antti Raanta pa je zbral 18 obramb za orkane, ki so se v vsaki od štirih sezon pod vodstvom trenerja Roda Brind'Amourja uvrstili v končnico.

Liga NHL, 7. april

Los Angeles Kings : Edmonton Oilers          2:3
(Anže Kopitar: 1 strel na gol proti vratom tekmeca za LA)

Ottawa Senators : Nashville Predators        2:3

New Jersey Devils : Montreal Canadiens       4:7

New York Rangers : Pittsburgh Penguins       3:0

Columbus Blue Jackets : Philadelphia Flyers  1:4

Carolina Hurricanes : Buffalo Sabres         5:3

Chicago Blackhawks : Seattle Kraken          0:2

Dallas Stars : Toronto Maple Leafs           3:4 (podaljšek)

Arizona Coyotes : Vancouver Canucks          1:5

San Jose Sharks : Calgary Flames             2:4

Lestvici:

Preberite še:

Nathan MacKinnon Colorado
Sportal Colorado s 50. zmago v končnico
Buffalo Sabres - Florida Panthers
Sportal Florida kot prva v končnico
Ne spreglejte