Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2022,
6.20

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Buffalo Sabres Florida Panthers liga NHL

Ponedeljek, 4. 4. 2022, 6.20

2 leti

Liga NHL, 3. april

Florida kot prva v končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Buffalo Sabres - Florida Panthers | Florida je ugnala Buffalo. | Foto Guliverimage

Florida je ugnala Buffalo.

Foto: Guliverimage

Zasedba Florida Panthers je postala prva ekipa, ki se je uvrstila v letošnjo končnico tekmovanja za Stanleyjev pokal. Floridčani so si zagotovili drugi del severnoameriške hokejske lige z zmago s 5:3 proti Buffalo Sabres v KeyBank Centru v Buffalu.

"Morali bi biti ponosni nase," je dejal trener Floride Andrew Brunette. "Mislim, da je bil to naš prvi cilj v sezoni, in mi smo ta cilj že dosegli. Še veliko hokeja je pred nami, a uživajmo v trenutku. Bilo je zanimivih 70 tekem in fantje si zaslužijo vsako unčo zasluge, ki jo dobijo," je bil vzhičen strateg.

Anthony Duclair je dosegel dva gola, Spencer Knight pa je zbral 26 obramb za Florido.

Jonathan Huberdeau ima to sezono 97 točk (24 golov, 73 podaj), eno več kot Aleksander Barkov v sezoni 2018/19, kar je nov mejnik tega kluba.

"Je izjemen izjemen igralec in si to zasluži, glede na to, kako je igral," je dejal Barkov o Huberdeauju. "Boljšemu fantu se to ne bi moglo zgoditi. Pred nami je še veliko tekem, tako da bo zelo zabavno videti, kje bo končal na lestvici. Samo srečo imam, da sem njegov soigralec, da igram z njim in da lahko spremljam njegove predstave."

Jeff Skinner je dosegel gol in asistenco, Casey Mittelstadt pa dve podaji za Sabres. Dustin Tokarski je zbral 35 obramb.

Draisaitl se ne ustavlja, McDavid čez sto

Izjemen večer je tudi za nemškim hokejistom Leonom Draisaitlom. Pri nedeljski zmagi proti Anaheim Ducks v Honda Centru je postavil končni izid za 6:1.

Leon Draisaitl je postavil končni izid 6:1. | Foto: Reuters Leon Draisaitl je postavil končni izid 6:1. Foto: Reuters

Connor McDavid, ki ima na lestvici igralcev skupno 105 točk, je z golom in dvema podajama podaljšal niz točk na 13 tekem in pomagal Edmontonu osvojiti četrto zaporedno zmago. McDavid je v svojem nizu dosegel 11 golov in 15 podaj. Oilers so tretji v pacifiški diviziji ter imajo zgolj dve točki manj od drugouvrščene ekipe Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki so imeli prost večer.

Draisaitl je za naftarje dosegel gol in podajo, kar mu je v sezoni prineslo izkupiček 101 točke (50 golov, 51 podaj), in podaljšal niz točk na 12 tekem (12 golov, 10 podaj).

"Nocoj je bila za nas odlična preizkušnja in menil sem, da smo jo res dobro opravili," je dejal Draisaitl. "Tega, da sem dosegel mejnik, sem res vesel."

Rangers štiri točke za Carolino

Hokejisti New York Rangers so proti že odpisani ekipi Philadelphia Flyers izgubili s 3:4 po kazenskih strelih, a še vedno iztržili točko za drugo mesto v metropolitanski skupini. Za vodilno Carolino (98 točk) zaostajajo štiri točke.

Hokejisti New York Rangers so proti že odpisani ekipi Philadelphia Flyers izgubili s 3:4 po kazenskih strelih. | Foto: Reuters Hokejisti New York Rangers so proti že odpisani ekipi Philadelphia Flyers izgubili s 3:4 po kazenskih strelih. Foto: Reuters

Že odpisani novinci Seattle Kraken, ki v svoji prvi sezoni v ligi NHL ne bodo zaigrali v končnici, so s 4:1 premagali Dallas Stars. Hokejisti New Jersey Devils, ki so prav tako ostali brez končnice, so izgubili proti New York Islanders s 3:4. Otočani so vpisali četrto zaporedno zmago.

Brez možnosti za končnico je tudi ekipa Arizona Coyotes, ki je ponoči s 3:2 premagala Chicago Blackhawks.

Ottawa Senators so bili s 5:2 boljši od Detroit Red Wings, tudi po zaslugi Josha Norrisa, ki je dosegel svoj prvi hat-trick.

Hokejisti Vegas Golden Knights pa so po podaljšku s 3:2 odpravili Vancouver Canucks in vpisali še peto zmago po vrsti. Hokejisti Washington Capitals na domačem ledu niso bili kos Minnesota Wild, ki so slavili s 5:1.

Liga NHL, 3. april:

Buffalo Sabres : Florida Panthers 3:5

Ottawa Senators : Detroit Red Wings 5:2

New Jersey Devils : New York Islanders 3:4

Chicago Blackhawks : Arizona Coyotes 2:3*

New York Rangers : Philadelphia Flyers 3:4**

Vancouver Canucks : Vegas Golden Knights 2:3*

Washington Capitals : Minnesota Wild 1:5

Anaheim Ducks : Edmonton Oilers 1:6

Seattle Kraken : Dallas Stars 4:1

*po podaljšku
**po kazenskih strelih

Lestvica:

Preberite še:

Los Angeles Kings Winnipeg Jets
Sportal Kopitar zadel, podal in zmagal

 

Ne spreglejte