Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 3. 2018,
8.00

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

Natisni članek

Tampa Bay Lightning Dallas Stars Nashville Predators liga NHL

Sreda, 7. 3. 2018, 8.00

6 let, 1 mesec

Liga NHL, 6. marec

Nov sanjski večer finskega najstnika, ki ruši rekorde v ligi NHL #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79
Patrik Laine | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V ligi NHL je bilo v noči na sredo zelo pestro. Aktualni podprvaki iz Nashvilla so zmagali že devetič zapored. Doma so premagali Dallas. Vodilna ekipa lige Tampa Bay Lightning je v lokalnem derbiju po podaljšku odpravila Florido, Winnipeg pa je na krilih trojčka 19-letnega Finca Patrika Laina v kultni dvorani Madison Square Garden vzel mero New York Rangers.

Finski najstnik Patrik Laine (Winnipeg Jets) je blestel na gostovanju pri New York Rangers. Dosegel je vse zadetke na srečanju in odločil o zmagovalcu (3:0). To je bil že njegov četrti strelski trojček v ligi NHL, a prvi po dobrem letu. Mladi Finec je rekorder lige NHL, saj je postal najmlajši hokejist, ki je v zgodovini najmočnejše hokejske lige dosegel tri "hat-tricke". Podvig mu je uspel pri 18 letih in 302 dneh.

Vrhunci srečanja v New Yorku in trije zadetki Patrika Laina:

Nato je na presenečenje mnogih sledilo leto dni brez trojčka, v noči na srečo, ko je bilo v ligi NHL odigranih devet srečanj, pa je skoraj sam premagal New York. V dvorani Madison Square Garden je dosegel vse tri zadetke in se vrnil k starim navadam. S štirimi trojčki se je na večnem seznamu lige NHL pridružil Jimmyju Carsonu in Dalu Hawerchuku, edinima igralcema, ki sta se lahko poleg njega pred 20. rojstnim dnevom pohvalila s tovrstnim dosežkom.

Laine je v izvrstni formi. Vsaj točko (zadetek ali podajo) je dosegel na devetih zaporednih srečanjih, na katerih je prispeval 13 zadetkov in šest podaj. Na zadnjih petih tekmah je kar štirikrat zadel v polno vsaj dvakrat. Za vodilnim strelcem lige NHL Aleksom Ovečkinom zaostaja le še dva gola. Hokejist iz Tampereja, ki bo 20. rojstni dan praznoval prihodnji mesec, je v tej sezoni dosegel 38, sloviti Rus pa 40 zadetkov.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar (Los Angeles), ki je v noči na sredo počival, je s 27 zadetki na strelski lestvici na 22. mestu. Hrušičan bo v noči na petek gostil Washington.

Floridski obračun odločil Point

Vodilno moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Tampa Bay Lightning je v noči na sredo prišlo že do 46. zmage, potem ko je po podaljšku s 5:4 premagalo trdoživo Florido Panthers. Odločilni gol je v dodatnem delu dosegel Brayden Point.

Vrhunci floridskega derbija:

 

Tampa je odigrala že šesto zaporedno tekmo v podaljšku, kar je zgolj ena manj od rekorda NHL, ki si ga iz leta 2004 lasti Edmonton in od 2009 Toronto. V teh šestih zaporednih podaljških so petkrat zmagali in enkrat izgubili. Ob tem so podaljški kot kaže pisani na kožo Pointu, ki je to sezono še četrtič zadel v podaljšku, poleg tega ima na svojem računu tudi štiri odločitve na tekmah s kazenskimi streli.

"Moraš biti prisoten na ledu in trenerji mi tu zaupajo. V čast mi je igrati podaljške, celotna ekipa pa se trudi po najboljših močeh in dejansko me uspejo najti v pravih trenutkih. A nisem samo jaz, celotna ekipa v podaljšku igra vrhunsko," je po tekmi dejal Point, ki je v tej sezoni odločil že deset tekem.

Liga NHL, 6. marec

Boston Bruins : Detroit Red Wings 6:5*
Marchand 3, Krug 2, Debrusk; Mantha 2, Nielsen, Green, Frk

Columbus Blue Jackets : Vegas Golden Knights 4:1
Panarin, Werenski, Cole, Dubois; Haula

New Jersey Devils : Montreal Canadiens 6:4
Zajac 2, Noesen, Coleman, Maroon, Boyle; de la Rose 2, Gallagher, Froese

New York Rangers : Winnipeg Jets 0:3
Laine 3

Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 5:4*
Gourde 2, Miller, Killorn, Point; Bjugstad 3, Trocheck

Minnesota Wild : Carolina Hurricanes 6:2
Staal 2, Niederreiter, Parise, Winnik, Cullen; di Giuseppe, Ryan

Nashville Predators : Dallas Stars 2:0
Hartman, Bonino

Chicago Blackhawks : Colorado Avalanche 2:1*
Gustafsson, Toews; MacKinnon

Anaheim Ducks : Washington Capitals 4:0
Henrique, Lindholm, Rakell, Ritchie

*po podaljšku

 

 

 

Ne spreglejte