Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 4. 2018,
6.09

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,02

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Četrtek, 5. 4. 2018, 6.09

6 let

Liga NHL, 4. april

Anže Kopitar in Kralji si lahko oddahnejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,02
Anže Kopitar | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V noči na četrtek so v ligi NHL odigrali le tri tekme. Čeprav so Kralji počivali, so pozorno spremljali razplet med St. Louis Blues in Chicago Blackhawks.Slednji je po preobratu zmagal in razveselil Kalifornijce, saj so si zagotovili končnico v ligi NHL. Anže Kopitar in soigralci bodo v tej zaigrali prvič po sezoni 2015/16.

Hokejisti St. Louis Blues so na domačem ledu izgubili proti Chicago Blackhawks z izidom 3:4. Ta izid je ustrezal LA Kings, ki so si tako že priborili končnico. Uvodoma za Kopitarja in druščino ni kazalo najbolje. Moštvo St. Louis Blues je povedlo v četrti minuti uvodne tretjine. V drugi tretjini so domači hokejisti vodili že s 3:1, a je Chicagu v zadnji tretjini le uspel preobrat, tako da je na koncu zasluženo slavil.

Za Chicago Blackhawks, ki praktično nimajo več možnosti za končnico, so v polno zadeli Andreas Martinsen, Blake Hillman, Alex DeBrincat in Duncan Keith, za domačo ekipo pa Robert Bortuzzo, Brayden Schenn in Vladimir Tarasenko.

V končnico tudi Anaheim, ostaja le še eno vprašanje

Kralji, dvakratni prvaki lige NHL (2012, 2014), so se v končnico zadnjič uvrstili leta 2016.

Izločilne boje so si z zmago s 3:1 nad Minnesoto zagotovili tudi člani Anaheim Ducks, ki so na tretjem mestu pacifiške divizije prehiteli Los Angeles Kings. Kralji so zdaj sedmi, v rokah imajo vstopnico wild-card.

Na zahodu tako ostaja na voljo le še ena vstopnica za končnico, zanjo se potegujeta moštvi Colorado Avalanche in St. Louis Bloues. Dve tekmi pred koncem ju ločuje točka, zadnjo tekmo bosta odigrali med seboj.

Na edini tekmi vzhodne konference so hokejisti najskromnejše ekipe Buffalo Sabres doma izgubili proti Ottawa Senators, ki so mesto pred njimi (2:4). 

Stanje zahodne konference:

Pacifiška divizija:

  1. Vegas Golden Knights** 80 tekem – 109 točk
  2. San Jose Sharks** 80 – 98
  3. Anaheim** 80 – 97

Centralna divizija

  1. Nashville Predators** 80 – 113
  2. Winnipeg Jets** 80 -110
  3. Minnesota Wild** 80 – 98

Wild Card

  1. Los Angeles Kings** 80 tekem – 96 točk 
  2. Colorado 80 – 93
    ---------------------------------------------------------
  3. St. Louis 80 – 92
  4. Dallas 80 - 90

Najboljša tri moštva rednega dela vsake divizije si samodejno zagotovijo vstopnico za izločilne boje, preostali dve najboljši moštvi konference pa prejmeta vstopnico wild-card (to pomeni, da lahko iz ene divizije, na primer zahodne konference, napredujejo tri moštva, iz druge pa pet).

**že v končnici

Los Angeles Kings bodo do konca rednega dela odigrali še dve tekmi. | Foto: Reuters Los Angeles Kings bodo do konca rednega dela odigrali še dve tekmi. Foto: Reuters

Najprej z Minnesoto, nato nad Dallas,v končnici pa …

Hokejisti LA Kings bodo do konca rednega dela odigrali še dve tekmi. Zvečer jih čaka domač obračun z Minnesoto Wild, v noči na nedeljo pa bodo sezono v skupinskem delu končali s tekmo proti Dallas Stars. S kom se bodo pomerili v prvem krogu končnice, še ni znano. Če bi bilo rednega dela konec danes, bi bil njihov nasprotnik Winnipeg Jets.

Najboljši kralj te sezone po točkah Anže Kopitar je pri 91 točkah na 80 tekmah in je resen kandidat za najprestižnejšo nagrado Hart Trophy, ki jo prejme najkoristnejši igralec, MVP rednega dela. Vprašanje je, kako bodo doprinos slovenskega osrednjega napadalca videli zbrani v združenju profesionalnih piscev (PHWA), ki odločajo o nagrajencih ob koncu sezone.

Liga NHL, 4. april:

Buffalo Sabres : Ottawa Senators 2:4
 O'Reilly, Okposo; Burrows, Duchene,  Dzingel, McCormick

St. Louis Blues :  Chicago Blackhawks 3:4
Bortuzzo, Schenn, Tarasenko; DeBrincat, Hillman, Keith, Martinsen

Anaheim Duck : Minnesota Wild 3:1
Cogliano, Kase, Ritchie; Dumba

 
Ne spreglejte