Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 1. 2018,
7.29

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NHL liga NHL

Ponedeljek, 1. 1. 2018, 7.29

6 let, 3 mesece

Liga NHL, 31. december

Tampa potrdila vodstvo v ligi, prvaki poraženi v Detroitu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Tampa Bay Lightning Columbus Blue Jackets | Foto Reuters

Foto: Reuters

V ligi NHL se je od leta 2017 aktivno poslovilo 16 ekip, med temi pa ni bilo Anžeta Kopitarja in Kraljev iz Los Angelesa. Vegas Golden Knights so premagali Toronto, Detroit Red Wings Pittsburgh, Calgary Flames pa po podaljšku Chicago.

Zmag na zadnji dan leta so se veselili še Anaheim Ducks, Tampa Bay Lightning, Colorado Avalanche, Winnipeg Jets in Dallas Stars.

Hokejisti Tampe so leto 2017 sklenili z zmago v Columbusu kar s 5:0 in potrdili vodstvo v severnoameriški ligi NHL. Uvodna gola na tekmi je dosegel Tyler Johnson, Nikita Kučerov pa je k izdatni zmagi dodal gol za 3:0 in podajo. Svoje je prispeval tudi vratar Andrej Vasiljevski, ki je petič ostal nepremagan.

Na zahodu, v konferenci Anžeta Kopitarja, je v vodstvu novinec v ligi iz Las Vegasa, ki je v mestu hazarda s 6:3 odpravil Toronto. Ključni igralec tekme je bil William Karlsson s tremi goli in podajo, na nasprotni strani pa je dvakrat v polno zadel Auston Matthews, ki je v 41. minuti znižal na 4:3, a gostitelji niso dovolili presenečenja in se na koncu vendarle veselili visoke zmage.

Edmonton je izgubil že tretjič zapored, na kanadskem derbiju pa je bil kar s 5:0 boljši Winnipeg. Izstopal je predvsem gostujoči vratar Connor Hellebuyck, ki je tretjič v sezoni ostal nepremagan, tokrat pa je ubranil vseh 35 strelov na svoj gol. Edmonton je na 39 tekmah zbral 37 točk in nujno potrebuje točke za morebitno uvrstitev v končnico.

Slabo v tem delu kaže tudi branilcem naslova iz Pittsburgha, ki so z 1:4 izgubili na gostovanju v Detroitu, Gustav Nyquist (12. in 57. minuta) pa je za goste zadel dvakrat. Dva gola je prispeval tudi Rickard Rakell pri zmagi Anaheima nad Arizono s 5:2, Antoine Vermette je dodal gol in dve podaji.

Colorado je kar s 6:1 odpravil New York Islanders. Gabriel Ladeskog je tekmo končal z dvema goloma in podajo, gostom iz New Yorka pa tokrat ni pomagala niti menjava vratarja. Dvakrat je zadel tudi Tyler Pitlick ob zmagi Dallasa proti San Joseju s 6:0.

Najtesneje je bilo v Calgaryju. Gostitelji so po dveh golih Matthewa Tkachuka in enem Seana Monahana vodili že s 3:0, Jordan Oesterle, Jonathan Toews in Brandon Saad pa so s po golom in podajo Chicagu priigrali podaljšek. Domačim navijačem v Kanadi je večer z zadetkom po 52 sekundah podaljška "rešil" Mark Giordano.

Anže Kopitar z Los Angelesom je bil danes prost, a se ekipa iz Kalifornije že pripravlja za pot v Kanado, kjer bodo kralji v noči na sredo gostovali v Edmontonu.

Liga NHL, 31. december:

Vegas Golden Knights : Toronto Maple Leafs 6:3
Karlsson 3, Bellemare, Haula, Marchessault; Matthews 2, Marleau
    
Anaheim Ducks : Arizona Coyotes 5:2
Rakell 2, Fowler, Silfverberg, Vermette; Perlini, Keller
  
Columbus Blue Jackets : Tampa Bay Lightning 0:5
Johnson 2, Kučerov, Conacher, Stamkos
   
Detroit Red Wings : Pittsburgh Penguins 4:1
Nyquist 2, Larkin, Nielsen; Malkin
   
Edmonton Oilers : Winnipeg Jets 0:5
Dano, Wheeler, Connor, Little, Perreault
    
Colorado Avalanche : New York Islanders 6:1
Landeskog 2, Nemeth, Nieto, Soderberg, Johnson; Bailey
    
Dallas Stars : San Jose Sharks 6:0
Pitlick 2, Klingberg, Johns, Seguin, Shore

Calgary Flames : Chicago Blackhawks 4:3 - podaljšek
Tkachuk 2, Monahan, Giordano; Oesterle, Toews, Saad

Ne spreglejte