Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 3. 2023,
8.17

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Vegas Golden Knights Seattle Kraken liga NHL

Sobota, 4. 3. 2023, 8.17

1 leto, 1 mesec

Liga NHL, 3. marec

Vegas ušel Kopitarjevim, McCann piše zgodovino #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Adin Hill | Adin Hill se je izkazal proti New Jerseyju. | Foto Reuters

Adin Hill se je izkazal proti New Jerseyju.

Foto: Reuters

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so v noči na petek odigrali pet tekem. Najvišjo zmago je dosegla Carolina, ki je s 6:1 premagala Arizono. Vegas je po kazenskih strelih s 4:3 odpravil New Jersey. Moštvo slovenskega zvezdnika v NHL Anžeta Kopitarja bo naslednjo tekmo igralo v noči na nedeljo, kralji se bodo merili s St. Louisom.

Za zmago Vegasa ima veliko zaslug vratar Adin Hill. Zbral je 46 obramb, osem v podaljšku, in z največ obrambami doslej v karieri pomagal svoji ekipi do zmage s 4:3 po kazenskih strelih. Prav tako ni prejel nobenega gola pri kazenskih strelih, mož odločitve je bil Shea Theodore z edinim zadetim za domače. Pred tem je v rednem delu Jonathan Marchessault dosegel dva gola.

Vrhunci dvoboja med Vegasom in New Jerseyjem:

S štirimi točkami za dva gola in dve podaji je bil najbolj razpoložen na tekmi v Edmontonu Ryan Nugent-Hopkins, njegova ekipa je s 6:3 premagala Winnipeg. Po dva gola in podajo pa sta zbrala še Kailer Yamamoto in Leon Draisaitl.

Jared McCann je za zmago Seattla dosegel gol in podajo, z zadetkom, 30. v sezoni, pa je postal prvi hokejist svoje ekipe v dveh letih z vsaj 30 doseženimi goli. Njegova ekipa je Columbus premagala s 4:2. "Lepo je to doseči, a še vedno si predvsem prizadevamo, da bi nekaj dosegli skupaj kot moštvo," je ob tem dosežku dejal McCann.

Jared McCann je v dresu Seattla v tej sezoni dosegel že 30 zadetkov. | Foto: Reuters Jared McCann je v dresu Seattla v tej sezoni dosegel že 30 zadetkov. Foto: Reuters

Za učinkovito Carolino, ki je Arizoni na njenem terenu nasula šest golov, sta se s po tremi točkami izkazala Sebastian Aho (dva gola in podaja) ter Martin Nečas (gol in dve podaji). Med strelce pa se je vpisal tudi Shayne Gostisbehere, ki je prav iz Arizone ta teden prestopil h Carolini, to je bil njegov prvi gol za novo ekipo.

Anžeta Kopitarja in Kralje naslednja tekma čaka v nedeljo zjutraj po slovenskem času, ko bodo v domači dvorani Crypto.com gostili St. Louis Blues.

Liga NHL, 3. marec:

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Izjemni Kopitar se ne ustavlja
Ne spreglejte