Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2023,
9.31

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Colorado Avalanche Boston Bruins liga NHL

Petek, 27. 10. 2023, 9.31

6 mesecev, 1 teden

liga nhl, 26. oktober

Neporaženi so le še prvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Anaheim Ducks | Anaheim Ducks so Bostonu zadali prvi poraz sezone. | Foto Guliverimage

Anaheim Ducks so Bostonu zadali prvi poraz sezone.

Foto: Guliverimage

V najmočnejši hokejski ligi na svetu so ljubitelji najhitrejšega ekipnega športa spremljali pester četrtek, po katerem neporaženi ostajajo le še branilci naslova iz Vegasa. Do tega večera neporažena Boston Bruins in Colorado Avalanche sta izgubila. Kosmatinci so še dve minuti pred koncem rednega dela proti Anaheim Ducks vodili s 3:1, na koncu pa izgubili v podaljšku. Colorado pa je z 0:4 izgubil v Pittsburghu.

Aleksander Ovečkin
Sportal Ruski hokejski superzvezdnik do 824. gola v karieri NHL #video

Pittsburgh je z zmago proti Coloradu končal njegov rekorden niz (15 zaporednih zmag v gosteh), zadnjo tekmo je na gostovanju pred tem izgubil 4. marca v Dallasu. Bržkone je za to poleg domačega vratarja Tristana Jarryja, ki je zbral 31 obramb, najbolj zaslužen Reilly Smith, dosegel je dva gola, oba že v prvi tretjini.

"Ni prevelikega razočaranja, vedeli smo, da bo slej kot prej prišla tekma, ko bomo izgubili. Zagotovo bomo še kdaj. Tokrat nismo pokazali svoje igre, nismo igrali hitro in agresivno, kar je tekmec izkoristil. Iz tega se moramo kaj naučiti," je po tekmi dejal gostujoči branilec Cale Makar.

Sindey Crosby je z ekipo visoko premagal Colorado. | Foto: Guliverimage Sindey Crosby je z ekipo visoko premagal Colorado. Foto: Guliverimage

Bolj razočarani kot igralci Colorada so lahko igralci in navijači Bostona. Ti so namreč proti Anaheimu še dve minuti pred koncem vodili s 3:1 – gol in podajo je dosegel češki zvezdnik David Pastrnak –, a prednosti, potem ko so gosti vratarja zamenjali s šestim igralcem, niso zadržali. Petnajst sekund pred koncem je Troy Terry izid izenačil, podaljšek pa je nato odločil Mason McTavish.

"Dva gola smo dosegli z dodatnim igralcem, kaj takega se zgodi redko, zato smo vzhičeni. Povsem logično je, da nam je to za podaljšek dalo krila, nismo ga mogli izgubiti," je bil vzhičen McTavish. Boston je s prvim porazom na sedmi tekmi ostal pri izenačenju lanskega klubskega rekorda šestih zaporednih zmag na začetku sezone.

"Vsi smo mislili, da je tekme že konec. Bili smo toliko boljši tekmec, imeli ogromno priložnosti, da razliko povečamo na tri ali štiri točke, toda zapravili smo jih. Na koncu smo bili zato kaznovani," pa je bil slabe volje domači trener Jim Montgomery.

Tampa je s šestimi različnimi strelci s 6:0 premagala San Jose in še na drugi tekmi zapovrstjo ni prejela gola, Philadelphia je bila s 6:2 boljša od San Joseja, New York Rangers s 3:0 od Edmontona, St. Louis z istim izidom od Calgaryja, Toronto s 4:1 od Dallasa, New York Islanders pa s 3:2 od Ottawe.

Liga NHL, 26. oktober:

Lestvica:

Preberite še:

Alex DeBrincat Detroit Red Wings
Sportal Kot prerojeni: Detroit do pete zaporedne zmage v NHL #video
Montreal Canadiens
Sportal Montreal na krilih Allena do tretje zmage

 

Ne spreglejte