Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 1. 2020,
7.23

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Winnipeg Jets Columbus Blue Jackets Minnesota Wild Detroit Red Wings liga NHL

Četrtek, 23. 1. 2020, 7.23

4 leta, 3 mesece

Liga NHL, 22. januar

Pred tekmo zvezd nova zmaga Columbusa in nov poraz Detroita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Oliver Bjorkstrand | Oliver Bjorkstrand je dvakrat zatresel mrežo Winnipeg Jets, dosegel je tudi zmagoviti zadetek. | Foto Reuters

Oliver Bjorkstrand je dvakrat zatresel mrežo Winnipeg Jets, dosegel je tudi zmagoviti zadetek.

Foto: Reuters

Le dva obračuna lige NHL je prinesla sreda. Hokejisti Columbus Blue Jackets so za šesto zaporedno zmago s 4:3 strli Winnipeg Jets, člani Minnesota Wild pa s 4:2 najslabše moštvo lige Detroit Red Wings. Boji v severnoameriški hokejski ligi se bodo nadaljevali čez slab teden, v soboto pa sledi tekma zvezd.

Gostitelji iz Columbusa so pred domačimi gledalci trikrat zaostajali, a tudi trikrat izenačili. Gustav Nyquist je v 38. minuti ob igralcu več izenačil na 3:3. Sledila je izenačena zadnja tretjina, v kateri je s svojim drugim zadetkom zmagovalca odločil Oliver Bjorkstrand.

To je bila za Columbus šesta zaporedna zmaga, za Winnipeg pa četrti zaporedni poraz. Člani Columbusa so trenutno na šestem mestu vzhodne konference, Winnipeg pa je deseti na zahodu.

Tudi na drugi tekmi so gostje dvakrat povedli. Češki mladenič Filip Zadina je Detroit v prvi tretjini srečanja v Minnesoti dvakrat popeljal v vodstvo, ki pa ga rdeča krila niso znala zadržati. Divjaki so z dvema hitrima zadetkoma na začetku drugega dela prvič povedli (3:2), Eric Staal pa je sredi obračuna postavil končnih 4:2. Minnesota je 11. na zahodu, Detroit pa na zadnjem mestu lige.

Moštva v ligi NHL se bodo v tekmovalni ritem vrnila v začetku prihodnjega tedna, konec tega pa sledi tekma zvezd v St. Louisu.

Matthews ne bo igral na all star tekmi

Auston Matthews, zvezdnik hokejske ekipi Toronto Maple Leafs, ne bo nastopil na tekmi all star, ki bo v soboto v St. Louisu. Napadalec bo na prizorišče sicer dopotoval, a se ne bo udeležil dogodkov na ledu, ker mora počivati zaradi akutne poškodbe zapestja. V ekipi atlantske divizije ga bo zamenjal igralec Ottawe Brady Tkachuk.

Matthews, ki v NHL nastopa peto sezono, je na tekmi zvezd igral že trikrat. Letos si trenutno s 34 goli s skupaj z Aleksandrom Ovečkinom deli drugo mesto na lestvici najboljših strelcev lige, za tri gole zaostajata za vodilnim Čehom Davidom Pastrnakom.

Liga NHL, 22. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Josh Bailey
Sportal Otočani dobili derbi v Madison Square Gardnu
Colorado Avalanche
Sportal Le dve tekmi, a cela kopica golov. Kopitarja čaka dolg počitek. #video
Ne spreglejte