Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 3. 2023,
7.21

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Boston Bruins Vegas Golden Knights liga NHL

Sreda, 22. 3. 2023, 7.21

1 leto, 1 mesec

Liga NHL, 21. marec

Aleksander Ovečkin je poskrbel za nov rekord lige #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Aleksander Ovečkin | Aleksander Ovečkin je dosegel nov mejnik v ligi NHL. | Foto Reuters

Aleksander Ovečkin je dosegel nov mejnik v ligi NHL.

Foto: Reuters

Ruski hokejski zvezdnik Aleksander Ovečkin je ponoči na tekmi med Washington Capitals in Columbus Blue Jackets v severnoameriški ligi NHL spet zatresel nasprotno mrežo in s tem poskrbel za nov rekord lige. V karieri je zdaj že v 13 sezonah rednega dela NHL dosegel vsaj 40 golov.

Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar in druščina še naprej blestijo #video

Ovečkin je s svojim dosežkom na večni lestvici prehitel legendarnega Kanadčana Wayna Gretzkyja. "To je res super. Ni pomembno, kakšen rekord je. Rekord je vedno super," je po tekmi povedal ruski hokejist.

Za 37-letnega Moskovčana so Capitals pripravili posebno slovesnost, ker je v sezoni presegel mejo 800 golov in na večni lestvici na drugem mestu prehitel Gordieja Howa. Trenutno je pri 820 golih, le Gretzky jih je dosegel več (894). Na koncu pa Ovečkinov gol ni bil dovolj za zmago. Columbus je po podaljšku slavil s 7:6 in osvojil obe točki.

Washington je bil vseskozi bližje uspehu, saj je v prvem delu vodil že s 3:0, v drugem s 4:2 in 5:3, v 56. minuti pa je Nick Jensen s svojim drugim golom na tekmi zadel za 6:5. Gostje pa se niso predali in Boone Jenner je 47 sekund pred koncem izenačil, Jack Roslovic pa je v tretji minuti podaljška prav tako z drugim golom večera dokončno nagnil tehtnico na stran ekipe iz Columbusa.

Na vrhu je z naskokom najuspešnejša ekipa lige Boston, ki je ponoči z 2:1 ugnal Ottawo. Vsi trije goli so padli že v prvem delu. Goste je v vodstvo popeljal Dylan Gambrell, David Krejči in Jake DeBrusk pa sta poskrbela, da je zmaga ostala v Massachusettsu. Blestel je predvsem domači vratar Linus Ullmark, ki je zbral 40 obramb, Mads Sogaard na nasprotni strani 33.

Na zahodu je sam spet v vodstvu Vegas. Ekipa iz meke igralništva je v Vancouvru zmagala s 4:3 in ima s 94 točkami zdaj dve točki več od Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem.

Kralji bodo počivali vse do sobote

Po ponedeljkovi zmagi je Los Angeles prost vse do sobote, nato pa bo igral zaporedni tekmi proti Winnipegu in St. Louisu v nadaljevanju kanadske turneje.

Liga NHL, 21. marec:

Lestvici:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kopitarjevi Kralji s točko ujeli vodilno moštvo zahoda
Ne spreglejte