Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2019,
7.03

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

liga NHL

Sreda, 16. 1. 2019, 7.03

5 let, 3 mesece

Liga NHL, 15. januar

Anže Kopitar in druščina "padla" po kazenskih strelih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Anze Kopitar Drew Doughty LA Kings | Kralji so gostovali pri Minnesoti. | Foto Reuters

Kralji so gostovali pri Minnesoti.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so serijo treh gostovanj začeli pri moštvu Minnesota Wild in izgubili po kazenskih strelih. Anže Kopitar je tekmo končal brez dosežene točke.

Po zadnji zmagi nad Pittsburgh Penguins so Kralji doživeli nov poraz. Tokrat so v gosteh izgubili proti Minnesoti Wild, ekipi, ki je na osmem mestu zahodne konference. Tekma se je končala šele po kazenskih strelih, daljši konec pa so potegnili domači hokejisti.

V prvi tretjini nismo videli zadetkov. Prvi gol je bil dosežen v enajsti minuti druge tretjine, ko je Nino Niederreiter domačo ekipo povedel do vodstva z 1:0. Slabih šest minut pozneje je za izenačenje poskrbel Ilja Kovalčuk.

Anže Kopitar LA Kings | Foto: Reuters Foto: Reuters V drugi tretjini sta padla še dva zadetka. Eric Staal, hokejist Minnesote, je zadel za 2:1, dobre tri minute pred koncem rednega dela je za novo izenačenje in podaljške poskrbel Jeff Carter.

Tekmo so na koncu odločili kazenski streli, junak tekme je bil Jason Zucker, ki je premagal vratarja LA Kings Jonathana Quicka.

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je na tekmi le enkrat streljal na gol, sicer je njegova statistika ostala prazna. Hrušičan je na ledu prebil 23 minut. Kralji s 40 točkami ostajajo na zadnjem mestu zahodne konference.

Od desetih tekem, ki so bile na torkovem večernem sporedu tekem, se le dve nista končali po rednem delu. To sta tekmi v St. Paulu in obračun v New Yorku, kjer so domači otočani (Islanders) po podaljšku z 2:1, odločilni zadetek je zabil Valtteri Filppula, premagali St. Louis Blues.

Zmago so slavili tudi mestni tekmeci otočanov New York Rangers, ki so s 6:2 odpravili ekipo Carolina Hurricanes.

Zelo dobro gre pacifiškim tekmecem Kopitarjevih kraljev, San Jose Sharks, ki so s 5:2 ugnali Pittsburgh Penguins ter prišli do sedme zaporedne zmage, tudi s pomočjo treh zadetkov Tomaša Hertla.

Morski psi (63 točk) so druga najboljša ekipa zahodne dela lige NHL in so se le na točko razlike približali vodilnemu moštvu Zahoda Calgary Flames.

Vroča je tudi ekipa Columbus Blue Jackets, ki je doma s 4:1 premagala New Jersey Devils, ter prišla do četrte zaporedne zmage za drugo mesto v razvrstitvi vzhodne konference.

Modri jopiči si 59 točk delijo z aktualnimi prvaki Washington Capitals, ki pa so tretjič po vrsti doživeli poraz. Nazadnje so naleteli na razpoloženi Nashville Predators, ki je prestolnike premagal s kar 7:2. Izkazal se je Šved Viktor Arvidsson s tremi zadetki za drugi hat-trick v karieri.

Junak tekme v Montrealu je bil domači vratar Antti Niemi, ki je bil ključni steber Canadiens za zmago s 5:1 proti Florida Panthers. Finec je zbral kar 52 obramb, še nikoli poprej ni bil tako dober. Le ena obramba ga je ločila od rekorda kanadske franšize po številu obramb vratarja na tekmi.

Hokejsti Dallas Stars so bili nemočni proti Tampa Bay Lightning (0:2), ki prepričljivo vodi v razvrstitvi vzhodne konference ter ima s 74 točkami daleč najboljši izkupiček v ligi NHL.

Hokejisti Detroit Red Wings so bili s 3:1 boljši od Anaheim Ducks, Winnipeg Jets pa so s 4:1 premagali Vegas Golden Knights.

Liga NHL, 15. januar

Lestvica

Preberite še:

New Jersey Devils
Sportal Ovečkin pleza po večni lestvici strelcev, a velikega veselja ni bilo
Tampa Bay
Sportal Presenečenje v New Yorku: domačini ponižali vodilno Tampo
Anže Kopitar
Sportal Kralji na krilih Anžeta Kopitarja premagali Pingvine #video

 

 

Ne spreglejte