Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2019,
8.15

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Toronto Maple Leafs Tampa Bay Lightning liga NHL

Torek, 12. 3. 2019, 8.15

5 let, 1 mesec

Liga NHL, 11. marec

Tampa Bay Lightning suverena na derbiju v Torontu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Tampa Bay Lightning | Hokejisti Tampe so potrdili status najboljše ekipe. | Foto Reuters

Hokejisti Tampe so potrdili status najboljše ekipe.

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL je bilo v noči na torek na sporedu sedem tekem.  Na delu je bila tudi Tampa Bay Lightning, ki še vedno kraljuje v vzhodni konferenci. Tokrat je v gosteh premagala Toronto Maple Leafs.

Tekma med moštvoma Toronto Maple Leafs in Tampa Bay Lightning se je končala z izidom 2:6. Tampa se je s 110 točkami še bolj učvrstila na vrhu vzhodne konference. Na drugem mestu je Boston, ki je do zdaj zbral 93 točk.

Tampa je že na začetku tekme prevzela pobudo, potem ko je v prvi tretjini povedla z 0:2. Za to sta bila zaslužna Tyler Johnson in Anthony Cirelli. V drugi tretjini je bilo največ golov. Drugi gol na tekmi je dosegel Tyler Johnson, kmalu za njim pa je že na 0:4 zvišal Ondrej Palat. Prvi gol za Toronto je v 12. minuti druge tretjine dosegel Auston Matthews in znižal na 1:4. Izid 1:5 je slabi dve minuti pred koncem druge tretjine postavil Cedric Paquette.

V zadnji tretjini smo videli še dva gola. Najprej je za Tampo zadel Cedric Paquette, pet sekund pred koncem pa je bil uspešen še igralec Toronta Connor Brown in postavil končni izid 2:6.

San Jose z zmago na vrh

Najboljša ekipa zahoda San Jose je v gosteh s 3:0 odpravila trenutno osmouvrščeno ekipo zahodne konference Minnesoto in na prvem mestu zahoda prehitela Calgary. Barclay Goodrow, Tomaš Hertl in Logan Couture so zadeli za zmagovalce. Peti na vzhodu New York Islanders so z 2:0 odpravili Columbus, ki je na meji končnice v vzhodnem delu lige.

San Jose Sharks so z novo zmago prevzeli vodstvo zahodne konference. | Foto: Reuters San Jose Sharks so z novo zmago prevzeli vodstvo zahodne konference. Foto: Reuters

Chicago odpihnil Kojote

Mesto za Islanders je na vzhodu Carolina, ki je v gosteh slavila pri Coloradu s 3:0. Andrej Svečnikov je zbral dva gola in podajo. Najvišjo zmago večera je dosegel Chicago, ki je s 7:1 premagal Arizono. Dvaindvajsetletni Brendan Perlini je dosegel svoj prvi "hat trick" kariere. Patrick Kane, Jonathan Toews, Brandon Saad in Chris Kunitz so še bili strelci za Chicago.

Preostali tekmi večera sta se končali s 3:2. Philadelphia je ugnala Ottawo (ta je kot edina v ligi že brez možnosti za končnico), Edmonton pa po podaljšku New York Rangers. Slednjo tekmo je odločil Leon Draisaitl po 35 sekundah podaljška.

Ob tem je še dvakrat podal in niz tekem, na katerih je dosegel vsaj točko, podaljšal na 14. Trenutno je četrti v ligi po točkah (89) za Kučerovom (111), Patrickom Kanom in Connorjem McDavidom (oba 98) ter drugi med strelci z 42 goli. Pred njim je le Aleks Ovečkin (46.).

Anže Kopitar bo z Los Angelesom naslednjo tekmo igral v noči na petek, ko bo gostil Nashville.

Liga NHL, 11. marec:

Lestvici: 

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Švedski debitant Kraljev ob koncu negativnega niza spet v polno
Anže Kopitar
Sportal Nov poraz Kraljev, večer bo ostal v lepem spominu le debitantu
Aleksander Ovečkin
Sportal Aktualni prvaki lige NHL dosegli še šesto zaporedno zmago
Ne spreglejte