Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2019,
6.24

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings hokej Carl Grundström liga NHL

Ponedeljek, 11. 3. 2019, 6.24

5 let, 1 mesec

Liga NHL, 10. marec

Švedski debitant Kraljev ob koncu negativnega niza spet v polno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Anže Kopitar | Anže Kopitar in soigralci LA Kings so na derbiju začelja s 3:2 strli Anaheim. | Foto Getty Images

Anže Kopitar in soigralci LA Kings so na derbiju začelja s 3:2 strli Anaheim.

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings so na derbiju začelja s 3:2 strli kalifornijskega nasprotnika Anaheim Ducks in ostali na zadnjem mestu. Podobno kot v soboto je tudi tokrat zadel debitant v ligi NHL Carl Grundström. Šved je tako v dobrem dnevu, odkar je debitiral v najmočnejši hokejski ligi, vknjižil dva zadetka. Tokrat zmagovitega. 

Kralji so prek Dustina Browna povedli v sedmi minuti, a so gostitelji izenačili že minuto zatem. Kyle Clifford je nato v 11. minuti zadel za novo vodstvo zadnje ekipe zahodne konference, Carl Grundström pa v 17. minuti Kralje s svojim drugim zadetkom na drugi NHL-tekmi popeljal na 3:1. Domačim je v zadnjem delu uspelo znižati, a Anžetu Kopitarju in druščini je uspelo zadržati tesno vodstvo.

Grundström je postal šele drugi hokejisti LA Kings, ki je na prvih dveh tekmah v dresu tega moštva v NHL dosegel zadetka. Pred njim je to uspelo le še Brianu Boylu.

Ko vsi prispevajo svoje ...

"Odigrali smo dobro prvo tretjino, pravzaprav smo bili kar prvo polovico tekme precej močni. Vsi fantje so prispevali svoje, in ko je tako, gredo stvari v pravo smer. Močno so poskušali, da bi se vrnili v igro, sploh v zadnji tretjini. Če potegnem črto, lahko rečem, da je ekipa vso tekmo delovala dobra," je po zmagi dejal trener Willie Dejsardins.

Carl Grundström je na svoji drugi tekmi lige NHL vknjižil drugi zadetek. | Foto: Getty Images Carl Grundström je na svoji drugi tekmi lige NHL vknjižil drugi zadetek. Foto: Getty Images

"Bila je kar težka tekma. Po prvi tretjini smo si stežka ustvarjali resne priložnosti, a igrali smo proti dobri ekipi. Smo se pa tudi v obrambi precej dobro znašli," je trenerja dopolnil strelec zmagovitega zadetka.

Kralji so z zmago končali niz treh porazov. To je bila njihova druga zmaga na zadnjih 15 tekmah, z 58 točkami so zadnji na zahodu in brez realnih možnosti za preboj v končnico. LA Kings bodo spet na delu v noči na petek, ko bodo gostili Nashville Predators.

Konec niza Bostona

Druga ekipa zahoda Calgary je končala serijo porazov, s 6:3 je ugnala lanskega finalista Vegas. Ob zmagi se je s tremi zadetki (zadnjega je dosegel v prazen gol) in asistenco izkazal Matthew Tkachuk.

Prvaki iz Washingtona so s 3:1 premagali Winnipeg, zadnji zadetek so dosegli v prazno mrežo. S 33 obrambami je goste ob živce spravljal Pheonix Copley, na drugi strani Connor Hellebuyck ni imel svojega večera, zaustavil je 15 strelov od zgolj 17. 

Jake Guentzel je dosegel zmagoviti zadetek za Pittsburgh. | Foto: Reuters Jake Guentzel je dosegel zmagoviti zadetek za Pittsburgh. Foto: Reuters

Pittsburgh je končal 19 tekem dolg niz Bostona, v katerem so Kosmatinci vknjižili vsaj točko na tekmo. Slavil je s 4:2, zmagoviti gol je prispeval Jake Guentzel. 

Najvišjo zmago večera so vknjižili igralci Florida Panthers, s 6:1 so odpravili Detroit.
 

Liga NHL, 10. marec:

Lestvici:

Preberite še:

 

Aleksander Ovečkin
Sportal Aktualni prvaki lige NHL dosegli še šesto zaporedno zmago
Anže Kopitar
Sportal Nova zaušnica za Kralje

 

 

 

Ne spreglejte