Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 12. 2018,
7.10

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Buffalo Sabres Los Angeles Kings liga NHL

Sreda, 12. 12. 2018, 7.10

5 let, 4 mesece

Liga NHL, 11. december

Kralji dopustili preobrat, izgubili in ostali brez zvezdnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Buffalo Sabres Kings | Kralji so v gosteh pri Buffalu, ki zaseda visoko 3. mesto vzhodne konference, izgubili v podaljšku. | Foto Reuters

Kralji so v gosteh pri Buffalu, ki zaseda visoko 3. mesto vzhodne konference, izgubili v podaljšku.

Foto: Reuters

V pestrem večeru v ligi NHL, kjer je bilo na sporedu kar deset tekem, so bili na delu v gosteh tudi Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Proti ekipi Buffalo Sabres, ki je novembra nanizala kar deset zaporednih zmag in na lestvici vzhodne konference zaseda visoko 3. mesto, so s 3:4 izgubili v podaljšku. Kopitar je s podajo pomagal pri prvem zadetku, zmagoviti zadetek za gostitelje je dosegel Jeff Skinner.

Za Kralje je v 6. minuti obračuna, ki so ga hokejisti iz mesta angelov odigrali v gosteh, zadel Jake Muzzin, sedem minut pozneje pa je Zemgus Girgensons izenačil na 1:1. V drugi tretjini so pobudo in vodstvo spet prevzeli Kralji. Najprej je zadel Matt Luff, Adrian Kempe pa je vodstvo Kings povišal na 3:1.

V zadnji tretjini so Kralji doživeli strelski mrk, Buffalo pa je z zadetkoma Jacka Eichela in Johana Larssona izenačil na 3:3. V podaljšku so bili učinkovitejši igralci Buffala. Jeff Skinner je po manj kot dveh minutah zadel za končnih 4:3 za Buffalo.

Jeff Skinner je pred domačimi navijači zabil zmagoviti zadetek za Buffalo. | Foto: Reuters Jeff Skinner je pred domačimi navijači zabil zmagoviti zadetek za Buffalo. Foto: Reuters

Kralji so tekmo končali z le štirimi branilci, saj se zvezdnik ekipe Drew Doughty ni vrnil na led, potem ko je proti koncu uvodne tretjine utrpel poškodbo zgornjega dela telesa. Iz istega razloga v zadnji tretjini na ledu ni bilo niti Diona Phaneufa.

Trener Kraljev Willie Desjardins za zdaj ni razkril, za kakšni poškodbi gre. "Vedeli smo, da nam bo v zadnji tretjini težko brez dveh branilcev, a tekmeci so bili zelo agresivni. Veliko naših fantov se je danes res borilo," je dejal Desjardins.

Naslednja tekma, tretja od štirih zaporednih v gosteh, Kralje čaka danes ponoči po srednjeevropskem času, ko bodo gostovali v Ohiu pri Columbus Blue Jackets. Kralji s 24 točkami ostajajo na predzadnjem mestu zahodne konference.

 Statistika Anžeta Kopitarja:

Kopitar je v 27 minutah na ledu prispeval podajo pri prvem zadetku Los Angeles Kings in enkrat streljal na gol.

Liga NHL, 11. december

Lestvica

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Nenavadna statistika v Detroitu, pri kateri je imel prste vmes tudi Kopitar #video
Vegas Golden Knights
Sportal Zmaga aktualnih podprvakov v ligi NHL

 

Ne spreglejte