Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 12. 2022,
7.27

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

1

Natisni članek

Seattle Kraken Arizona Coyotes Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Petek, 2. 12. 2022, 7.27

1 leto, 4 mesece

liga nhl, 1. december

Tekma preobratov Kraljem, Kopitar zadel za zmago #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

1

Los Angeles Kings | Kralji so s 5:3 premagali Arizona Coyotes. | Foto Reuters

Kralji so s 5:3 premagali Arizona Coyotes.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so po dveh zaporednih porazih v podaljšku znova na zmagovalni poti. Na domačem ledu so Arizona Coyotes premagali s 5:3, kapetan Anže Kopitar je ob zmagi blestel z dvema goloma, tudi zmagovitim za 4:3. Kralji so četrti na zahodu in tretji v pacifiški diviziji. Drugo moštvo zahodne konference Seattle Kraken je za sedmo zaporedno zmago v podaljšku strlo Washington Capitals.

Toronto Maple Leafs
Sportal Toronto do pete zaporedne zmage

S svojim drugim, ki ga je po samostojnem prodoru z desne strani in s strelom iz zapestja dosegel na začetku tretjega dela tekme, je ekipo povedel v vodstvo 4:3, dve minuti pred koncem pa je zmago potrdil Adrian Kempe.

Kralji so vsaj točko zabeležili na četrti zaporedni tekmi, na lestvici zahoda pa zasedajo četrto mesto, pred njimi so samo Vegas, Dallas in Seattle.

S prvim golom je Hrušičan, ki je zdaj v sezoni pri petih golih in 14 podajah, izenačil izid na 1:1, nato pa so gosti, ki so v Los Angeles prišli po dveh zaporednih porazih, dosegli dva gola, tako da so bili po sedmih minutah druge tretjine že v lepi prednosti. Toda domači so prek Trevorja Moora in Carla Grundströma še pred zadnjim delom izenačili.

"Mislim, da smo imeli že od začetka pravo energijo. V drugem delu smo se sicer znašli na preizkušnji, ki pa smo jo uspešno prestali. Sam se že nekaj časa odlično počutim. Naša napadalna linija si je na zadnjih tekmah priigrala kar nekaj priložnosti, a bila neučinkovita, danes pa se je le odprlo. Upam, da bomo tako učinkoviti tudi v prihodnje," je po tekmi dejal Kopitar.

Vrhunci srečanja LA Kings : Arizona Coyotes:

Los Angeles se je Vegasu, vodilni ekipi zahoda, približal na pet točk, saj so igralci iz igralniškega mesta tokrat s 3:4 izgubili v Pittsburghu. Tekmo, na kateri je vratar Vegasa Logan Thompson s 43 obrambami postavil osebni rekord, a poraza vendarle ni preprečil, je odločil gol Kasperija Kapanena. Finec je tako prekinil svoj strelski post, ki je trajal 13 tekem.

Seattle Kraken nadaljuje odlične igre, vknjižil je sedmo zaporedno zmago. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Seattle Kraken nadaljuje odlične igre, vknjižil je sedmo zaporedno zmago. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Seattle in Dallas sta se Vegasu približala na dve oziroma tri točke. Seattle je po podaljšku s 3:2 premagal Washington ter s tem zabeležil sedmo zaporedno zmago, Dallas pa je bil s 5:0 boljši od Anaheima, tri gole je pri tem dosegel Jason Robertson, ki je vsaj točko dosegel na zadnjih 17 tekmah. Zdaj je pri številki 39, učinkovitejši napadalec od njega je le Connor McDavid (Edmonton), je pa Robertson z 22 doseženimi goli povsem na čelu lestvice strelcev.

Na peto mesto lestvice najučinkovitejših igralcev se je prebil Nathan Mackinnon, ki je pri zmagi njegovega Colorada proti Buffalu s 6:4 v statistiko vpisal dva gola in tri podaje, skupno ima zdaj 33 točk.

Nepričakovan poraz je doživela vodilna ekipa vzhodnega dela lige New Jerses Devils, doma je po podaljšku s 3:4 klonila proti Nashvillu, odločilni gol, svoj drugi na tekmi, je dosegel Ryan Johansen.

Liga NHL, 1. december

Los Angeles Kings : Arizona Coyotes 5:3 
(Anže Kopitar
je v 21 minutah in pol dvakrat zadel, najprej za 1:1, nato za vodstvo s 4:3.)

Buffalo Sabres : Colorado Avalanche 4:6
New Jersey Devils : Nashville Predators 3:4*
Philadelphia Flyers : Tampa Bay Lightning 1:4
Pittsburgh Penguins : Vegas Golden Knights 4:3
Minnesota Wild : Edmonton Oilers 5:3
St. Louis Blues : Carolina Hurricanes 4:6
Dallas Stars : Anaheim Ducks 5:0
Calgary Flames : Montreal Canadiens 1:2
Seattle Kraken : Washington Capitals 3:2*
Vancouver Canucks : Florida Panthers 1:5

*po podaljšku

Lestvici: 

 

Preberite še:

New Jersey Devils
Sportal Najboljša ekipa lige New Jersey do 19. zmage v sezoni
Anže Kopitar
Sportal Kopitar zadel že po 16 sekundah, na strelski veselici padlo kar 17 golov #video
Ne spreglejte