Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2019,
13.02

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

SKA Sankt Peterburg Slovan Bratislava Žiga Jeglič liga KHL Torpedo Nižni Novgorod Robert Sabolič

Petek, 1. 3. 2019, 13.02

5 let, 1 mesec

Liga KHL, konferenčni četrtfinale

Saboličevi zapravili visoko prednost, Moskovčani povzročajo glavobol velikanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Žiga Jeglič | Žiga Jeglič je klubsko sezono s Slovanom iz Bratislave končal že 22. februarja. | Foto Sportida

Žiga Jeglič je klubsko sezono s Slovanom iz Bratislave končal že 22. februarja.

Foto: Sportida

V Kontinentalni hokejski ligi je na sporedu prvi krog izločilnih bojev. V konferenčnem četrtfinalu s Torpedom iz Nižnega Novgoroda igra tudi Robert Sabolič, ki s soigralci proti favorizirani Astani zaostaja z 0:2 v zmagah v seriji. Igrajo na štiri zmage. V istem zaostanku se je znašel podprvak SKA iz Sankt Peterburga, ki je na domačem ledu dvakrat izgubil z moskovskim Spartakom.

Sezono v ligi KHL sta začela dva Slovenca Rok Tičar in Robert Sabolič, oktobra se je po prestani kazni zaradi dopinškega prekrška z olimpijskih iger v KHL vrnil tudi Žiga Jeglič. Prvi se je moral kaj hitro posloviti od kitajskega moštva Kunlun Red Star in se preselil v elitno nemško ligo.

slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled Rok Tičar
Sportal Rok Tičar o kitajski izkušnji: Česa takšnega v karieri še nisem doživel

Jeglič je s finančno obubožanim Slovanom iz Bratislave vztrajal do konca rednega dela. Slovaška ekipa je zadnjo tekmo odigrala 22. februarja in tekmovanje prepričljivo končala na zadnjem mestu. Za slovenskega napadalca je bilo sezone tako konec že dobra dva meseca pred začetkom svetovnega prvenstva drugega razreda, ki se bo konec aprila začelo v Kazahstanu. Slovan naj bi, če bo zagotovil finančno stabilnost, vztrajal v ligi KHL, medtem ko sta pod velikim vprašajem Amur Habarovsk in Severstal Čerepovec.

slovenska hokejska reprezentanca Madžarska Bled Žiga Jeglič
Sportal Žiga Jeglič spregovoril o dopinškem prekršku: Na koncu lahko zaupaš le sebi #video

Od 4:0 do poraza

V izločilnih bojih tako vztraja le še Sabolič s svojim Torpedom iz Nižnega Novgoroda. Sedmo moštvo rednega dela vzhodne konference se za preboj v konferenčni četrtfinale meri z drugo ekipo rednega dela Barys Astano. Kazahstanci so zmagali na obeh domačih tekmah in v seriji na štiri zmage vodijo z 2:0.

Robert Sabolič je bil v četrtek s Torpedom iz Nižnega Novgoroda blizu izenačenju serije v zmagah na 1:1, a so s soigralci zapravili vodstvo s 4:0 in izgubili. | Foto: Vid Ponikvar Robert Sabolič je bil v četrtek s Torpedom iz Nižnega Novgoroda blizu izenačenju serije v zmagah na 1:1, a so s soigralci zapravili vodstvo s 4:0 in izgubili. Foto: Vid Ponikvar

Na prvi tekmi je Sabolič zadel za vodstvo z 1:0, a so člani Astane na koncu slavili s 4:1. Na drugem obračunu v četrtek pa so Saboličevi v 27. minuti povedli s 4:0 - slovenski napadalec je zadel za 3:0 -, a ostali brez zmage. Astana je priredila popoln preobrat in se razveselila druge zmage, s 5:4 je zmagala po podaljšku.

Podprvak serijo doma začel s porazoma

Največje presenečenje v konferenčnem četrtfinalu do zdaj so pripravili hokejisti Spartaka iz Moskve, sedmega moštva rednega dela na zahodu. Nasprotnik Moskovčanov je velikan SKA iz Sankt Peterburga, ki je redni del končal kot druga najboljša ekipa lige. SKA je prvi dve tekmi igral pred domačimi gledalci in obe presenetljivo izgubil.

Na prvi je Spartak zmagal z 2:0, v četrtek pa je zmago s 3:2 dosegel pet sekund pred iztekom 60 sekund. SKA je sicer povedel z 2:0, a so gostje priredili preobrat in si pred selitvijo na domač teren priigrali lepo prednost v zmagah.

Preberite še:

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Jeseničani po visoki zmagi ostajajo v boju za osmo mesto

 

 

Ne spreglejte