Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 1. 2023,
20.24

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

VIenna Capitals HK Olimpija IceHL

Nedelja, 8. 1. 2023, 20.24

1 leto, 3 mesece

liga icehl, 38. krog

Po "boksarskem" obračunu nov poraz Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
HK Olimpija Vienna Capitals | Olimpija je klonila proti Dunaju. | Foto HK Olimpija/Domen Jančič

Olimpija je klonila proti Dunaju.

Foto: HK Olimpija/Domen Jančič

Hokejisti HK SŽ Olimpija so odigrali drugo domačo tekmo v tem letu. Potem ko so v petek z 0:4 izgubili z zadnjim kolektivom lige Pioneers Vorarlberg, so tokrat v tekmi 38. kroga lige ICEHL izgubili z dunajsko ekipo Vienna Capitals z 1:4 (0:1, 0:3, 1:0), ki pogleduje proti šesterici in neposredni uvrstitvi v končnico. Za Ljubljančane je bil to hkrati tudi zadnji obračun pred torkovim začetkom finala državnega prvenstva proti večnemu tekmecu z Jesenic.

HK Olimpiia Pioneers Vorarlberg
Sportal Olimpija na prvi domači tekmi v 2023 izgubila z zadnjeuvrščenimi

Ljubljanski hokejisti so po slabi seriji v decembru, ko so izgubili osem tekem, zdrsnili na predzadnje mesto prvenstvene lestvice. Za kanček upanja je poskrbel boljši začetek leta 2023, a so vtis pokvarili z domačim porazom proti zadnjeuvrščenemu Vorarlbergu v petek. Danes jih je čakala še težja naloga, obračun z Dunajčani, ki se borijo za mesta med prvih šest in s tem za neposredno uvrstitev v končnico. Na koncu so domači doživeli nov visok poraz.

Domači so tekmo začeli v slogu večine zadnjih dvobojev in se hitro znašli v zaostanku, gostje so povedli v tretji minuti. Nadaljevanje je bilo boljše, domači bolj enakovredni, ubranili so se tudi prve prednosti tekmecev z igralcem več. A izrazitih priložnosti za izenačenje si niso pripravili, vratar Žan Us se je moral nekajkrat izkazati ob bolj nevarnih dunajskih strelih.

Ljubljanska ekipa je doživela nov poraz. | Foto: HK Olimpija/Domen Jančič Ljubljanska ekipa je doživela nov poraz. Foto: HK Olimpija/Domen Jančič

A začetek druge tretjine je nakazal, v katero smer bo šla tekma. Že po nekaj sekundah je namreč, ko so imeli domači celo igralca več, Us naredil hudo napako, njegov izlet za gol je Dunaj izkoristil za povišanje vodstva. Kljub nekaj obetavnim akcijam v nadaljevanju domači niso prišli do znižanja, a so gostje brez večjih težav vodstvo še povečali. Najprej po novem ne najboljšem posredovanju Usa in ljubljanske obrambe z zadetkom ob izenačenih močeh, nato pa še ob "power playu".

Tako je bil dvoboj praktično odločen že po dveh tretjinah, v zadnjem delu je domačim vendarle uspelo tudi premagati vratarja Stefana Steena. A zadetek Nika Simšiča je bil premalo za kaj več kot kozmetično ublažitev še enega poraza. Navijači so "zmago" videli vsaj v boksarskem hokejskem obračunu, ki ga je dobil Carl Neill.

Zatem se je med ekipama še enkrat zaiskrilo, Marc Olivier Vallerand in Rafael Rotter sta prejela malo kazen, po disciplinski kazni za Matta Bradleyja je imela Olimpija celo petminutno prednost igralca več, a ji ni uspelo sestaviti nevarnejše akcije.

Gostje so se z zmago približali tako želeni šesterici, Olimpija ostaja predzadnja, 12.

SŽ Olimpija : Vienna Capitals 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)

Dvorana Tivoli, gledalcev 800, sodniki: Fichtner, Groznik (glavna), Bärnthaler, Gatol-Schafranek.
Strelci: 0:1 Zimmer (Fischer, 3.), 0:2 Bradley (21.), 0:3 Brunner (Bauer, 34.), 0:4 Gregoire (Prokeš, 37.), 1:4 Simšič (Neill, 45.).
Kazenske minute: SŽ Olimpija 13, Vienna Capitals 16 + disc. kazen igre (Bradley).

Prihodnji teden bo znan državni prvak

Zmaji bodo po današnji tekmi naslednjo ICEHL tekmo odigrali šele 20. januarja na Madžarskem. Prihodnji teden bo namreč rezerviran za finale državnega prvenstva med Olimpijo in Jesenicami.

Večna tekmeca bosta boj za naslov slovenskega prvaka začela v torek ob 18.30 v Tivoliju. Prvak bo tisti, ki bo prvi zmagal dvakrat. Druga tekma bo v petek na Jesenicah, morebitna tretja pa v nedeljo v Ljubljani.

Liga ICEHL, 8. januar

Lestvica:

Preberite še:

KAC Celovec HK Olimpija
Sportal Olimpija do točke na Koroškem

 

Ne spreglejte