Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 12. 2017,
10.27

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

liga EBEL Žiga Pance Dornbirn Luka Gračnar Red Bull Salzburg Mitja Robar KAC Celovec Graz 99ers Ken Ograjenšek Miha Verlič Miha Štebih VSV Beljak Sašo Rajsar Nik Simšič Mark Čepon Medveščak Zagreb Sapa Fehervar Luka Vidmar Aleš Mušič legionarji

Nedelja, 31. 12. 2017, 10.27

6 let, 3 mesece

Liga EBEL, od 26. do 30. decembra

Medveščak pod novim trenerjem še ne pozna poraza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Medveščak zagreb | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Moštva v ligi Ebel so v soboto odigrala zadnje tekme v koledarskem letu. Hokejisti Medveščaka (Nik Simšič, Mark Čepon, Sašo Rajsar) so s 3:2 ugnali drugi Celovec Mitje Robarja in vknjižili tretjo zaporedno zmago. Odkar je vodenje hrvaškega kluba prevzel Doug Bradley, ta še ni izgubil.

Dogajanje v 34. krogu

Na drugem slovenskem obračunu se je zmage z 8:3 nad Dornbirnom Žige Panceta veselil vratar Luka Gračnar, ki je po dolgem času dobil priložnost za branjenje. Gorenjec je ubranil 20 strelov od 23, Pance pa je podal za znižanje na 3:7.

Še eno srečanje s Slovenci na različnih straneh se je zgodilo v soboto. Gradec Kena Ograjenška je po štirih porazih s 5:3 premagal Beljak Mihe Verliča in Mihe Štebiha. Ograjenšek je zadel za 3:0, Verlič pa za 3:1 in podal za znižanje na 3:4.

Aleš Mušič in Luka Vidmar sta s Fehervarjem po kazenskih strelih premagala Znojmo, vodilni Dunaj je v derbiju večera tesno preskočil Linz, Innsbruck pa Bolzano.

Lestvica

1. Vienna Capitals 33 tekem – 74 točk
2. KAC Celovec 34 – 63
3. Red Bull Salzburg 34 – 60
4. Black Wings Linz 34 – 58
5. Innsbruck 34 – 51
6. Dornbirn 34 - 50
7. Medveščak 33 – 47
8. Fehervar 34 – 44
9. Graz 99ers  34 – 43
10. Znojmo 34 – 41 
11. VSV Beljak 34 – 40
12. Bolzano 34 – 38

Dogajanje v 33. krogu

Četrtkov večer v Stadthalle Klagenfurt je postregel s poslastico med koroškima tekmecema. Celovec Mitje Robarja je s 3:2 strl Beljak Mihe Verliča in Mihe Štebiha. Verlič je ob porazu podal za vodstvo 1:0 in zadel za izenačenje na 2:2. Robarjevi so se z zmago utrdili na drugem mestu. 

Miha Verlič je na koroškem derbiju zadel in podal, a ni bilo dovolj za zmago. Njegov Beljak je z 2:3 priznal premoč Celovcu Mitje Robarja. | Foto: Sportida Miha Verlič je na koroškem derbiju zadel in podal, a ni bilo dovolj za zmago. Njegov Beljak je z 2:3 priznal premoč Celovcu Mitje Robarja. Foto: Sportida

V vodstvu ostaja aktualni prvak Dunaj, ki je doma s 5:2 odpravil Fehervar. Madžari, v vrsto katerih se je po nekajtedenski odsotnosti vrnil Aleš Mušič, so vodili z 2:0, a niso zdržali. 

Salzburg slovenskega vratarja Luke Gračnarja, ki zadnje čase ne dobiva priložnosti za branjenje, je končal zmagoviti niz Bolzana. Medveščak (Sašo Rajsar, Nik Simšič, Mark Čepon) je pod novim strategom zmagal še drugič, s 3:1 je ugnal Gradec Kena Ograjenška, ki je zdrsnil po lestvici. Uspešen je bil Dornbirn Žige Panceta, s tesno zmago nad sosedom na lestvici Innsbruckom ostaja trdno v zgornjem domu. Linz je pred domačimi navijači z 2:1 strl Znojmo.

Zadnje tekme leta bodo moštva odigrala v soboto.

 

Dogajanje v 32. krogu

Beljak Mihe Verliča in Mihe Štebiha (podaja za izenačenje na 2:2), ki se je okrepil z izkušenim napadalcem Ištvanom Sofronom, je v ligi EBEL gostil Medveščak (Sašo Rajsar, Nik Simšič, Mark Čepon), ki ga po novem vodi Doug Bradley. Zagrebčani so prekinili serijo devetih porazov, v Beljaku so se veselili zmage z 8:3. Zmagoviti zadetek je prispeval Rajsar.

Medveščak navijači | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Dornbirn Žige Panceta je gostil v zadnjem času razpoloženi Bolzano, ki je po podaljšku vknjižil peto zaporedno zmago. Salzburg Luke Gračnarja, je v Innsbrucku lovil osmo zaporedno zmago, a je izgubil. Slovenski vratar ob porazu ni branil.

Fehervar Luke Vidmarja (podaja za 6:4) in Aleša Mušiča (zaradi poškodbe je izpustil zadnje tekme) je doma pometel z Linzem. V Gradcu pa je Ken Ograjenšek na slovenskem obračunu gostil Mitjo Robarja in njegov Celovec, ki se je okrepil z norveškim branilcem Stefanom Espelandom (na Koroško je prišel iz finske elitne liige). KAC je zmagal s 4:1.

Vodilni Dunaj je zmagal na Češkem.

 

Ne spreglejte