Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 10. 2011,
8.34

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jean-Philippe Lamoureux

Sobota, 15. 10. 2011, 8.34

8 let, 1 mesec

Lamoureux prvo ime med vratarji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po četrtini tekmovanja v EBEL je na vrhu lestvice KAC iz Celovca, med vratarji pa je po odstotku obranjenih strelov na prvem mestu čuvaj ljubljanske mreže, Američan Jean-Philippe Lamoureux.

Večna tekmeca imata za sabo povsem drugačno prvo četrtino tekmovanja. Medtem ko Tilii Olimpiji gre zaenkrat vse po načrtih in zaseda tretje mesto, pa so Acroni Jesenice pri repu lestvice. S štirimi točkami namreč zasedajo predzadnje mesto. ''Zmaji'' se lahko pohvalijo z ''granitno'' obrambo, po številu prejetih zadetkov so na drugem mestu, v napadu pa niso tako uspešni. Po številu doseženih zadetkov za njimi zaostajajo Jesenice, Zagreb in Beljak. Ljubljančani pa so na zadnjem mestu pri izkoristku igralca več. Tu gre najbolje Gradcu, medtem ko so ''železarji'' na sedmem mestu. Tudi ob igralcu manj so najbolj uspešni 99ers, Olimpija je šesta, Jesenice pa devete.

Najučinkovitejši igralec dosedanjega dela je Mike Ouellete, ki je na desetih tekmah dosegel prav toliko golov in podaj. S štirimi točkami manj je na drugem mestu Thomas Raffl. Iz kadra Olimpije oziroma Jesenic je najvišje John Hughes, ki zaseda deveto mesto s 13 točkami, medtem ko je pri Jesenicah najvišje uvrščen Marcus Olsson na 24. mestu. Zbral je deset točk. Od slovenskih igralcev je najvišje Aleš Mušič, ki je 15. z enajstimi točkami, pri ''železarjih'' pa je najbolj razpoložen Klemen Pretnar s šestimi podajami. Ostali Slovenci, ki igrajo za druge klube EBEL, so sila skromni. Marcel Rodman je dosegel štiri točke, Tomaž Razingar tri, Greg Kužnik dve, Gal Koren in Sašo Rajsar pa sta še brez točke. Med branilci so najvišje Ross Lupaschuk, Curtis Murphy in Kirk Furey, ki so zbrali trinajst točk. Med čuvaji mreže pa je na prvem mestu član Olimpije Jean-Philippe Lamoureux, na visokem petem mestu pa je Gašper Krošelj, ki brani za Jesenice.

Ne spreglejte