Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 11. 2017,
15.30

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

John Stevens Dustin Brown Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL Los Angeles Kings

Ponedeljek, 27. 11. 2017, 15.30

6 let, 5 mesecev

Sedem porazov na zadnjih devetih tekmah LA Kings

John Stevens: Ne izgubljajo vere, je pa nekaj frustracij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Los Angeles Kings | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Ne čutim, da bi izgubljali vero, čutim pa, da je v ekipi kar nekaj frustracij. Ko ti gre, je vse lahko, vlada odličen duh, ko niso tvoji dnevi, pa igra ni več tako zabavna. Takrat še bolje spoznaš, kako težko je v tej ligi vsak večer doseči zmago," po skromnem rezultatskem izkupičku zadnjih dveh tednov razmišlja trener Los Angeles Kings John Stevens.

Hokejisti Los Angeles Kings so po odličnem začetku sezone, ko so nizali zmage in tekmece gledali z vrha lestvice, v zadnjih tednih obstali. Sedem porazov na devetih tekmah, večina pred domačimi gledalci, težko vliva samozavest. So pa v soboto, tik pred odhodom na serijo štirih gostovanj, ki jih bodo v torek odprli pri Detroitu, le končali negativen niz. Po podaljšku so z 2:1 – tesni porazi ali zmage, v zadnjem času predvsem prvi, so redni spremljevalci Kraljev – premagali kalifornijskega tekmeca Anaheim Ducks.

"Fantje so resnično garali. Na vseh ključnih delih, v vseh treh tretjinah so dobro opravili svoje delo in niso puščali prostora," je bil zmage vesel glavni strateg dvakratnih prvakov lige NHL John Stevens.

Samozavest je zanimiva stvar

John Stevens dobro ve, kako zahtevno je v ligi NHL zmagovati večer za večerom ... | Foto: Reuters John Stevens dobro ve, kako zahtevno je v ligi NHL zmagovati večer za večerom ... Foto: Reuters

Kanadčan se po rezultatsko uspešnem večeru ni mogel izogniti vprašanju, kakšno stanje po precej črnem drugem delu novembra vlada v ekipi. Je občutil, da njegovi varovanci ob tem padcu ne verjamejo več toliko vase? "Ne čutim, da bi izgubljali vero, čutim pa, da je v ekipi kar nekaj frustracij. Samozavest je zanimiva stvar. Vsi bi govorili o njej. Ko smo zmagovali, smo je imeli na pretek, ali bolje rečeno duha," je 51-letnik dejal v pogovoru za LA Kings Insider in se dotaknil slabših dni, ki so za njimi.

"Ko si uspešen, ko skupini gre, to v ekipo prinese posebno razpoloženje. Ko niso tvoji dnevi, pa igra ni več tako zabavna. A nikakor ne bi govoril o veri ali pomanjkanju te. Mislim, da celotna skupina fantov, pogovarjali smo se z njimi, dobro ve, kaj poskušamo doseči. Ob podobnih tekmah se zaveš, kako težko je vsak večer zmagati na hokejski tekmi," je na kakovost lige, v kateri za zmagovanje potrebuješ vse svoje može, na katere si pred sezono stavil, in nasprotnikov s prstom pokazal Stevens.

"Frustracija, ker želimo biti boljši"

Njegovo moštvo je po dobri četrtini obračunov rednega dela na drugem mestu pacifiške divizije (vodi novinec Vegas Golden Knights), petem zahodne konference. Kot pravi kapetan Kraljev Anže Kopitar, je še prezgodaj, da bi se obremenjevali in pogledovali na lestvice.

"Bolj ko so stvari za nas postajale težke, bolj jezni smo postajali."  | Foto: Reuters "Bolj ko so stvari za nas postajale težke, bolj jezni smo postajali." Foto: Reuters Njegov pomočnik Dustin Brown pa opozarja, da se bo treba držati načrta igre trenerskega štaba in mu slediti, kolikor je le mogoče. Ob tem priznava, da slaba rezultatska serija prinese nekaj dvomov. "Mislim, da je vedno tako. Ko si uspešen, se ti zdi, da lahko premagaš kogarkoli. V takšnem obdobju, kot smo zdaj, pa gradiš značaj ekipe na dolgi rok. Bolje se je v težkih časih znajti v začetku sezone in videti, iz kakšnega testa si," pripoveduje nekdanji kapetan Kalifornijcev.

"Iskreno, čaka nas še veliko dela. Zdaj odhajamo na gostovanje, kjer moramo najti in dokazati svojo delovno miselnost. Imamo odlično ekipo, odlično skupino. Pomembno je le, da bomo igrali, kot se dogovorimo, našo igro. Zadnjih sedem, osem tekem je čutiti frustracije, a to zato, ker želimo biti boljši, kar je dobro znamenje. Bolj ko so stvari za nas postajale težke, bolj jezni smo postajali," še pravi 33-letni ameriški napadalec, ki je kot dolgoletni član franšize že večkrat dokazal, da znajo biti Kralji najboljši takrat, ko voda teče pošteno v grlo.

Člani Los Angeles Kings bodo prvo od štirih tekem odigrali v noči na sredo, ko bodo gostovali pri Detroit Red Wings, nato sledijo še gostovanja pri Washingtonu, St. Louisu in Chicagu.

Lestvica zahodne konference:

  1. St. Louis Blues 24 tekem – 35 točk
  2. Vegas Golden Knights 22 – 31
  3. Winnipeg Jets 23 – 31
  4. Nashville Predators 23 – 31
  5. Los Angeles Kings 24 – 29
  6. Calgary Flames 23 – 27
    ..

Lestvica pacifiške divizije

  1. Vegas Golden Knights 22 – 31
  2. Los Angeles Kings 24 – 29
  3. Calgary Flames 23 – 27
  4. San Jose Sharks  22 – 26
  5. Vancouver Canucks 24 – 26
    ...
Ne spreglejte