Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 3. 2018,
21.30

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

Natisni članek

Kristjan Čepon HK Olimpija HDD Jesenice Alpska liga Žan Jezovšek

Petek, 9. 3. 2018, 21.30

6 let, 1 mesec

Kristjanu Čeponu dve tekmi prepovedi igranja

Dan po porazu prišla tudi kazen: Olimpijin igralec na hlajenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70
Kristjan Čepon | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Branilec hokejskega kluba SŽ Olimpija Kristjan Čepon zaradi naleta na jeseniškega napadalca Žana Jezovška, do katerega je prišlo na četrtkovem srečanju, na prihodnjih dveh četrtfinalnih tekmah proti HDD Sij Acroni Jesenice ne bo pomagal soigralcem. Dan po obračunu (zmaga Jesenic s 3:2 v podaljšku) je namreč disciplinska komisija Alpske lige obravnavala njegov nalet in mu izrekla kazen. Moštvi se bosta spet srečali v soboto ob 18. uri v Podmežakli.

Nalet se je zgodil v 47. minuti druge četrtfinalne tekme med HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice, ko je Žan Jezovšek drsal proti nasprotnikovem golu, iz smeri katerega je pridrsal Kristjan Čepon in gostujočega napadalca zadel v glavo, da je ta padel na tla.

Jezovšek je nekaj časa ležal na ledu, nato ob pomoči igralcev poskušal vstati, a mu ni uspelo, tako da so ga na koncu odnesli na nosilih. Dvajsetletnik je utrpel blažji pretres možganov in naj bi bil z ledenih ploskev odsoten vsaj teden dni, kar pomeni, da bo izpustil naslednja srečanja večnih tekmecev.

Naknadna kazen

Tudi Čepon, ki na obračunu ni dobil kazni, bo na vrnitev v tekmovalni ritem moral počakati, saj mu je disciplinska komisija tekmovanja v petek izrekla dve tekmi prepovedi. Pri tem je med ključnimi dejstvi navedla neposreden udarec v nasprotnikovo glavo, pred katerim se Jezovšek ni mogel zavarovati, pri izreku kazni pa upoštevala, da Čepon nima bogate zgodovine prekrškov. 

Dvaindvajsetletni branilec v tej seriji morda ne bo več igral, saj železarji vodijo z 2:0 v zmagah, v polfinale pa napreduje ekipa, ki prva zmaga štirikrat. Moštvi se bosta sicer srečali še aprila v finalu državnega prvenstva.

Čepon je že drugi Olimpijin igralec, ki si je v tej seriji prislužil dve tekmi prepovedi. Po uvodnem obračunu je zaradi naleta na Gašperja Glaviča kazen dobil Nik Petek.

Čeponov nalet in obrazložitev kazni:

Železarji v soboto po zaključni plošček, Olimpija po znižanje

Tretja četrtfinalna tekma bo v soboto ob 18. uri v Podmežakli, kjer si gorenjska ekipa že lahko priigra zaključni plošček za polfinalno vstopnico. 

Ne spreglejte