Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 4. 2011,
19.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Los Angeles Kings San Jose Sharks Anže Kopitar Anže Kopitar

Četrtek, 14. 4. 2011, 19.00

7 let, 12 mesecev

Kralji klonili v podaljšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V končnici konferenčnega četrtfinala hokejske lige NHL je Philadelphia izgubila proti Buffalu (0:1), Boston proti Montrealu (0:2), San Jose pa je bil v podaljšku boljši od Los Angeles Kings (3:2).

Los Angeles Kings, moštvo poškodovanega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja, je s porazom začelo nastope v končnici severnoameriškega prvenstva NHL. Kralji so namreč v gosteh pri kalifornijskemu tekmecu San Jose Sharks po podaljšku izgubili z 2:3. Junak večera je bil Joe Pavelski, ki je z golom prinesel morskim psom uvodno zmago serije. Pavelski je po skoraj 15 minutah podaljška po podaji Kyla Wellwooda prišel do ploščka in z drugim zadetkom kariere v končnici ukanil vratarja gostov Jonathana Quicka.

Med strelce sta se za gostitelje vpisala še Dany Heatley in Logan Couture, vratar Antti Niemi pa je obranil 33 strelov. To je bila za San Jose prva uvodna zmaga v končnici, saj so v dosedanjih šestih nastopih tekmo prvega kroga izgubili kar petkrat.

"Res je dober občutek, ko ti na tako pomembni tekmi uspe zadeti. Na vsak način bomo skušali prvi priti do štirih zmag in lepo je, da smo serijo odprli s prvo. Zdaj imamo še več samozaupanja za naslednje obračune," je po tekmi dejal junak večera Pavelski.

Za kralje, ki nastopajo brez prvega strelca ekipe Kopitarja; ta že okreva po operaciji mečnice in vezi v gležnju, sta zadela Dustin Brown in Justin Williams; Quick je zbral 42 obramb. "Le en gol smo bili oddaljeni od zmage. Imeli smo veliko priložnosti, a nam jih ni uspelo uresničiti. Niemi je za morske pse zbral nekaj res izjemnih obramb in mislim, da jih je rešil prav on. Zdaj moramo strniti vrste in se osredotočiti na naslednje tekme. Kar je, je," pa je dejal gostujoči vratar Quick.

Lanski finalisti lige NHL Philadelphia Flyers pa so letošnjo končnico odprli z domačim porazom proti Buffalo Sabres. Slednje je do zmage popeljal odlično razpoloženi vratar Ryan Miller, ki je zaustavil 35 strelov, zmagoviti zadetek pa je dosegel Patrick Kaleta.

Boston Bruins in Montreal Canadiens pa v končnici merijo moči še 33. v zgodovini, uvodna zmaga pa je pripadla gostom, pri katerih se je z 31 obrambami uspešno vrnil vratar Carey Price, oba gola pa je dosegel kapetan Montreala Brian Gionta.

Ne spreglejte