Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2012,
18.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar

Sreda, 1. 2. 2012, 18.51

8 let

Kopitar s Kralji premagal Columbus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Los Angeles Anžeta Kopitarja je v hokejski ligi NHL v noči na četrtek s 3:2 premagal najslabšo ekipo lige Columbus. Hrušičan je v statistiko zapisal podajo.

Anže Kopitar je z Los Angeles Kings gostil Columbus Blue Jackets in zmagal s 3:2. Hrušičan, ki je na ledu preživel dobrih 20 minut, je bil podajalec ob golu, ki je zmagovalca odločil le sekundo pred koncem rednega igralnega časa.

Za LA Kings so zadeli Justin Williams, Dustin Penner in Drew Doughty, pri Columbusu pa sta se med strelce vpisala Derek Dorsett in Colton Gillies. Pri domačih je Jonathan Quick zbral 22 obramb, Curtis Sanford pa je na drugi strani ustavil 33 strelov.

"Nisem zadel veliko odločilnih zadetkov. Tako da je to zame dober občutek," so bile prve besede Doughtyja, ki je zadel sekundo pred koncem tekme. "Težko se je vrniti po daljšem premoru in zmagati. V prvem tretjini smo vse naredili dobro, v drugi in tretji pa smo bili nekoliko počasni. Toda dosegli smo prvo zmage in to je za nas nov zagon," je še dodal mož odločitve v Staples Centru. "Los Angeles je ena od ekip proti kateri nikoli ne veš kaj te čaka. Na vsaki tekmi so v igri in vsaka igra je zelo težka. Zgleda kot, da trenirajo za igranje v končnici," pa je o ekipi iz Los Angelesa povedal Sanford.

Kralji so prišli še do osme medsebojne zmage na zadnjih desetih tekmah, Columbus pa po novem porazu ostaja prikovan na dno lestvice lige NHL.

Toronto Maple Leafs je z 1:0 premagal Pittsburgh Penguins, domači čuvaj mreže James Reimer je zbral 25 obramb, mož odločitve pa je bil Clarke MacArthur. V Buffalu je odločitev o končnem zmagovalcu padla po kazenskih strelih, ko je za New York Rangers zadel Ryan Callahan. Henrik Lundqvist, vratar New Yorka, je ubranil 34 poizkusov nasprotne ekipe in s tem dosegel 41. "shutout" v karieri, kar ga je na večni klubski lestvici popeljalo na drugo mesto, pred njim je le še Dave Kerr.

Na Floridi so panterji s 4:2 premagali Washington, za domače so zadeli Mikael Samuelsson dvakrat, Stephen Weiss in Shawn Matthias, za goste pa sta bila uspešna Brooks Laich in John Carlson. Hokejisti Dallasa so gostovali pri Anaheimu in se veselili zmage s 6:2. Na ledene ploskve se je v gostujoči ekipi vrnil Jamie Benn, ki je takoj vpisal dva gola in podaji, med strelce pa so se pri Dallasu vpisali še Michael Ryder, Eric Nystrom, Vernon Fiddler in Stephane Robidas. Za račke sta zadela Matt Belesky in Luca Sbusa.

Liga NHL, 1. februar:

Los Angeles Kings : Columbus Blue Jackets 3:2 Williams, Penner, Doughty; Dorsett, Gillies

Anaheim Ducks : Dallas Stars 2:6 Beleskey, Sbisa; Nystrom, Fiddler, Benn, Robidas, Souray, Ryder

Florida Panthers : Washington Capitals 4:2 Samuelsson 2, Weiss, Matthias; Laich, Carlson

Toronto Maple Leafs : Pittsburgh Penguins 1:0 MacArthur

Buffalo Sabres : New York Rangers 0:1*

* - po kazenskih strelih

Ne spreglejte