Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 3. 2012,
17.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Torek, 20. 3. 2012, 17.53

8 let

Kopitar podajal in zadel (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Moštvo Los Angeles Kings je v noči na sredo v ligi NHL s 5:2 ugnalo San Jose. Anže Kopitar je bil odlično razpoložen, saj je vknjižil gol in dve podaji.

Hokejisti Los Angelesa so na domačem ledu dvorane Staples center uprizorili eno boljših predstav v letošnji sezoni, ko so s kar 5:2 premagali neposredne tekmece San Jose Sharks. Odločilno vlogo pri zmagi je odigral slovenski reprezentant Anže Kopitar, ki se je enkrat vpisal med strelce za vodstvo 3:1, moštvu pa je pomagal še z dvema podajama. Hokejisti Los Angelesa so se po peti zaporedni zmagi z 84 točkami (36 zmag, 25 porazov) prebili na osmo mesto, ki v zahodni konferenci severnoameriške hokejske lige še pelje v končnico. Enako število točk, vendar poraz več, ima na devetem mestu Phoenix, San Jose in Calgary pa imata dve točki manj od Los Angelesa. Dallas, vodilno moštvo pacifiške skupine, ima 85 točk, in ima le točko prednosti pred kralji.

Kopitar je na 73 tekmah zbral 24 golov, 41 podaj za 65 točk, s čimer se uvršča na 21. mesto na lestvici najučinkovitejših igralcev lige. Sicer je Hrušičan šele drugič v sezoni na eni tekmi zbral tri točke.

Štiriindvajsetletni Kopitar, njegova fotografija po akciji je na naslovnici spletne strani lige, je pred razprodano dvorano prikazal odlično predstavo. Da se je Los Angeles vrnil v pravem trenutku, se strinja tudi najboljši igralec tekme. "Nedvomno smo začeli kazati prava znamenja. Igramo vse bolje, a vedno je dovolj prostora za napredek, ne glede na to pa je za nami izjemno pomembna tekma. Dobro se zavedamo, kaj vse je na kocki, zato moramo nadaljevati s takšnim tempom," je po tekmi razmišljal Kopitar.

Prvi je zatresel gostujočo mrežo Mike Richards v 16. minuti tekme, a je odgovor sledil le 22 sekund pozneje, ko je izenačil Martin Havlat. V drugi tretjini so kralji povedli z 2:1 z golom Aleca Martineza in po podaji Kopitarja. Odlični slovenski hokejisti je v 44. minuti povišal na 3:1, 2 minuti in 56 sekund kasneje pa je razliko na 2:3 zmanjšal Dan Boyle. Odločilno prednost je zagotovil Dustin Penner, 16 sekund pred koncem pa je v nebranjeno mrežo zadel Jeff Carter po akciji, v kateri je bil udeležen tudi v Kopitar.

Velja omeniti še visoko zmago hokejistov Pittsburgh Penguins, ki so z 8:4 odpravili Winnipeg Jets. Na tekmi presežnikov je James Neal dosegel svoj drugi hat trick v ligi NHL, zvezdnik Sidney Crosby pa je na prvi domači tekmi več kot treh mesecih po odsotnosti zaradi pretresa možganov prispeval kar štiri podaje. Dobro se je odrezal tudi Jevgenij Malkin z dvema goloma in tremi podajami. Malkin je v karieri v ligi NHL dosegel 201. gol, v letošnji sezoni pa je z zbranimi 93 točkami utrdil vodstvo na lestvici najkoristnejših igralcev.

V hokejsko zanimivem večeru onstran Atlantika je Dallas s 4:3 po kazenskih strelih ugnal Phoenix, hokejisti NY Islanders so bili s 5:2 boljši od Toronta, Florida je z 2:1 premagala Philadelphio, Chicago je bil s 5:1 boljši od Columbusa, New Jersey z 1:0 pa od Ottawe. Ilja Kovalčuk je zabil za svoj 400. gol v ligi NHL. Edmonton je s 6:3 ugnal Nashville, Colorado pa po podaljšku z 2:1 Calgary. Kanadski Slovenec Matt Stajan je bil strelec edinega zadetka za Calgary.

Liga NHL, 20. marec:

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 5:2 Kopitar gol in 2 podaji, Richards, Martinez, Penner, Carter; Havlat, Boyle

Pittsburgh Penguins : Winnipeg Jets 8:4 Neal 3, Malkin 2, Kennedy 2, Dupuis; Little 2, Slater, Stapleton

Philadelphia Flyers : Florida Panthers 1:2 Wellwood; Weiss, Bergenheim

Columbus Blue Jackets : Chicago Blackhawks 1:5 Nash; Sharp 2, Shaw, Seabrook, Hossa

Toronto Maple Leafs : New York Islanders 2:5 Kessel, Lombardi; Moulson 2, Bailey, Ullstrom, Parenteau

Ottawa Senators : New Jersey Devils 0:1 Kowalčuk

Dallas Stars : Phoenix Suns 4:3* Ryder 2, Eriksson; Korpikoski, Ekman-Larsson, Whitney

Nashville Predators : Edmonton Oilers 3:6 Legwand 2, Hornqvist; Hemsky 3, Hordičuk, Jones, Gagner

Colorado Avalanche : Clagary Flames 2:1 Stastny, Jones; Stajan

* - po kazenskih strelih

Ne spreglejte