Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 4. 2014,
7.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi hokej svetovno prvenstvo

Četrtek, 24. 4. 2014, 7.58

7 let, 12 mesecev

Kljub ukrajinskemu preobratu verjeli do konca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Obračun med Slovenijo in Ukrajino je bil napet skoraj do konca. Risi so bili veliko boljši nasprotnik, a so nasprotniki dobro izkoriščali prednost igralca več na ledu. Na koncu le slavje risov s 5:3.

Slovenski selektor tokrat ni napravil nobene spremembe v postavi, tudi med vratnicami je začel Luka Gračnar, ki je moral prvič posredovati že v prvi minuti, ko je streljal Oleksander Materuhin. Že pred tem so nevarneje zapretili naši hokejisti, najprej je streljal Jan Urbas, nato pa je do odbitka prišel še Marcel Rodman, a tudi on ni bil natančen. V šesti minuti je Slovenija prišla do igralca več, Andrej Tavželj je sprožil dva strela z modre, pri odbitkih pa se je plošček vedno odbil nesrečno čez palico naših napadalcev. Štiri minute zatem so imeli risi nov power-play, ki znova ni bil izkoriščen, do strela pa so prišli Blaž Gregorc, Aleš Mušič in Jan Urbas.

Je pa v 13. minuti udaril tretji napad. Anže Kuralt je lepo našel samega Miho Štebiha, ki je zadrsal proti vratom in z natančnim strelom zatresel mrežo Ukrajine. Tudi ti so prišli do igralca več, natančneje v 14. minuti, a so imeli risi lepšo priložnost. Muršak je prehitel nasprotnikovega igralca, imel samostojni prodor, kjer pa ni bil uspešen. Imel je tudi nekaj smole, saj se mu je plošček pred strelom postavil pokonci. Pred koncem prve tretjine pa so slovenski oklepniki prišli do povišanja vodstva, neubranljivo je pod prečko zadel Jan Urbas.

"Teple" so jih kazni

Hitro na začetku drugega dela igre so si izbranci Matjaža Kopitarja priigrali dva zaporedna power-playa, močno pritisnili na nasprotnika, ki mu ni uspelo spraviti ploščka iz obrambne tretjine, si pripravili lepo število strelov, vratar pa je bil vedno na mestu. So pa bili ob igralcu več v 27. minuti uspešnejši Ukrajinci. Juri Navarenko je streljal z modre, v zraku je plošček preusmeril Andrij Mihnov in presenetil Gračnarja. Risi so imeli nato že peti power-play na tekmi, znova je ostal neizkoriščen. Slovenski hokejisti so po kazni še naprej narekovali ritem igre, a ob koncu tretjine imeli tretjič na tekmi igralca manj. Ko je že kazalo, da bodo ubranili situacijo, je le nekaj sekund pred iztekom kazni za izenačenje poskrbel Denis Petruhno.

Vodstvo Ukrajine, nato rešet ukrajinske mreže

V zadnji tretjini je slovenski selektor v prvi menjavi namesto Mušiča na led poslal Goličiča. Že v drugi menjavi je prišlo do izključitve na strani Slovenije, Ukrajina pa je po lepi akciji prišla do vodstva. Vendar pa so se risi hitro pobrali in prišli do izenačenja. Muršak je streljal, odbitek pa je v mrežo potisnil Aleš Mušič.

V šestem poizkusu pa je slovenskim hokejistom le uspelo izkoristiti igralca več in priti do preobrata in vodstva s 4:3. Natančen je bil Jan Muršak. Tri minute pozneje je sledila nova kazen za Ukrajince, tokrat naši igralci niso bili tako uspešni, nevarno je poizkusil predvsem Razingar, ki je streljal čez vrata. Obe ekipi sta si nato pripravili nekaj priložnosti, na obeh straneh pa je bilo vroče v 56. minuti, ko je plošček obstal pred obema golovima črtama. Minuto zatem pa so slovenski hokejisti lažje zadihali, saj je Goličič zadel pod prečko.

Ne spreglejte