Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 10. 2012,
19.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bryan Bickell

Sreda, 3. 10. 2012, 19.03

8 let

K Orlom iz NHL Bryan Bickell

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V ligi EBEL je iz dneva v dan več NHL hokejistov. Najnovejša okrepitev moštva Orli Znojmo je Bryan Bickell, ki je na Češko prišel iz ekipe Chicago Blackhawks.

"Lock-out" v ligi NHL je popestril tudi nam bližnjo ligo EBEL, 26-letni Kanadčan je namreč že peti igralec, ki se je preselil v klub ki igra v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Nekdanji zmagovalec lige NHL je za senzacijo poskrbel med navijači moštva Orli Znojmo. Kanadčan je tretji igralec NHL ekipe Chicago Blackhawks, ki se je odločil, da bo v času zamrznitve lige NHL igral v Evropi. V letu 2010 je Kanadčan po osvojitvi lige NHL s Chicagom v zrak vzdignil Stanleyjev pokal, zdaj pa bo svoje veščine kazal na ledenih ploskvah v ligi EBEL. Trener moštva Orli Znojmo je dejal, da so imeli pogovore z več NHL zvezdniki, vendar so na koncu v svoje vrste sprejeli Bryana Bickella, saj so se z njim pogajanja rešila na najboljši način. "V mislih smo imeli kar nekaj igralcev iz lige NHL. Bila je tudi omenjena možnost, da bi k nam prišel zvezdnik Vincent Lecavalier, vendar z njim do sklenitve dogovora ni prišlo zaradi neuspešnih pogajanj, saj bi nam bil na voljo le za malo število tekem" je dejal trener češkega moštva Martin Stloukal.

Bryan Bickell, ki je sicer iz mesta Ontario, je svoje prve profesionalne hokejske korake naredil v ekipi Toronta, kaj kmalu pa se je preselil k Ottawi. Tam je ostal dokler ni bil na naboru lige NHL izbran s strani Chicago Blackhawks. V svoji karieri v najmočnejši hokejski ligi je zaigral na 187 NHL tekmah in vknjižil 74 točk, od tega 35 zadetkov. Z okrepitvijo je zadovoljen tudi trener Martin Stloukal: "Je močan igralec, kar je značilno za igralce iz lige NHL. Pričakujemo, da bo pri njemu na prvem mestu kakovostna igra in da se bo izkazal, ko bo potrebno zadeti." Za zdaj ima s češko ekipo podpisano kratkoročno pogodbo, vendar pa se, če bo želel nadaljevati v moštvu Orli Znojmo, lahko ob soglasju iz obeh strani lahko dogovorijo tudi za podaljšanje. Trener moštva je na koncu še dodal: "Če se 'lock-out' konča predčasno, se lahko Bickell prostovoljno v Ameriko vrne že prej. Ampak trenutno za začetek lige NHL ne kaže najboljše."

Ne spreglejte