Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 4. 2012,
20.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 4. 2012, 20.12

8 let

Jeglič v zadnji minuti prinesel zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Enako kot v soboto je tudi dan zatem slovenska reprezentanca svoje delo opravila izvrstno in se domov vrača neporažena. Reprezentanca Poljske na domačem ledu "risom" tudi drugič ni bila kos (1:2).

Še drugo srečanje reprezentanc Poljske in Slovenije, ki sta v pripravah za svetovno prvenstvo, je znova ponudilo izenačen boj od začetka do konca. Oba selektorja sta uresničila napovedane spremembe in malce premešala napade, poljski selektor Wiktor Pysz je šel celo tako daleč, da je na tribuni pustil udarni napad Laszkiewicz - Slabon - Sarnik ter branilca Cšoricha in Noworyta. Slovenski selektor Matjaž Kopitar je Luko Bašiča zamenjal z Andrejem Hebarjem v napadu z Marcelom Rodmanom in Tomažem Razingarjem, mesti v branilskih parih pa sta zamenjala mesti Selan in Podlipnik.

Približno 600 gledalcev je na tribunah dvorane Jastor skoraj dve tretjini čakalo na prvi zadetek, videli pa so precej neenaki prvi dve tretjini. V prvi so prevladovali gostitelji in kar malce presenetili slovensko selekcijo, ki je po zaspanem začetku potrebovala precej časa in truda za vzpostavitev ravnotežja. Slovenija je bila najbliže zadetku, ko sta Marcel Rodman in Tomaž Razingar zadela vratnico, pri domačih pa je dve minuti pred koncem preško zadel Zapala. Tik pred koncem tretjine so Poljaki še enkrat nevarneje zapretili, strel Witeckija pa bi končal v mreži, če ne bi Tičar zadnji trenutek stegnil palico in strel blokiral.

Gregorc zadel pod prečko

Razmerje moči se je po prvem odmoru povsem obrnilo na glavo, spet pa je blestel napad "TJS" z vrsto nevarnih kombinacij. Dve izključitvi na domači strani sta slovensko prevlado še povečali, število priložnosti pa je raslo iz minute v minuto, sorazmerno pa tudi število napak poljske vrste. V 38. minuti so lepo in kombinatorno igro "risi" vendarle kronali premoč, ob številčni prednosti je Blaž Gregorc meril natančno z modre črte in zadel pod prečko.

Prednost se je obdržala le do tretje minute zadnjega dela, ko je kak meter pred modro črto na daljšo vratnico sprožil Rompkowski in presenetil de tedaj zelo zanesljivega Andreja Hočevarja. Gostitelji so na krilih zadetka zaigrali še ostreje, kar je privedlo do prvih iskric in dveh obojestranskih izključitev. Naslednja številčna prednost v 50. minuti ni prinesla strela na poljski gol, igra pa se je nekoliko umirila. V 57. minuti so ob počasni menjavi gostiteljev do priložnosti prišli Sabolič, Gregorc in Tičar, slednji pa je meril previsoko. Ponovno se je zaiskrilo na ledu ob koncu 57. minute, nekaj udarcev sta si izmenjala Aleš Kranjc in Maciej Urbanowicz in si prislužila po dve minuti kazni. Šok za domačine je prišel v zadnji minuti, ko je po natančni podaji Tičarja pod prečko z lasersko natančnim strelom meril Žiga Jeglič in Sloveniji zagotovil še drugo zmago na jugu Poljske.

Ne spreglejte